avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj casa

Buna ziua,tatal meu a murit in 1993,eu sunt unic mostenitor si am partea legala din casa cu mama mea.De cand am divortat pe fondul starii proaste am inceput sa nu ma mai inteleg deloc cu mama,ne certam zilnic f tare,am copil ramas la mine pin hotarare,dar mama m-a amenintat ca ma dezmosteneste,ca ia casa si ma da afara ca nu ma mai suporta,desi am copil mic.Spune ca asa vrea ea,sa ma dezmosteneasca si sa dea altcuiva casa(partea ei)..Intreb daca e legal si se poate asa cevA?deasemeni intreb daca eu pot cere banii pe partea mea de casa sa plec ca nu mai reusim sa ne intelegem,nu mai suport cearta,fostul sot sta la panda sa-mi ia copilul,nu am servici si sunt in situatie disperata,daca ma arunca in strada mor si raman si fara copil.am o mama f rea si un sot si mai rau.Am avut o viata de calvar,de aia m-am imbolnavit.
Deci mama imi poatee lua casa?sa ma dezmosteneasca?asa a zis.
daca ziceti ca sunteti unic mostenitor, ori parintii erau divortati la data decesului tatalui dvs , ori mama a renuntat la mostenire. Ati dezbatut succesiunea dupa tata ? Daca nu, dezbateti-o si faceti apoi partaj.
Nu sunteti intr-o situatie favorabila, asa ca incercati sa va intelegeti cu mama, nu puteti zice ca e rea ca va intretine.
sunt unic mostenitor ca doar pe mine m-au avut.nu au fost ai mei divortati niciodata.eu incerc sa ma inteleg dar ea ma terorizeaza ca are depresie.ea spune ca are trei sferturi din casa si daca cracnesc ma dezmosteneste.nu ma intretine doar ea,mai am si eu bani,am si pensie alimentara.
am facut succesiunea dupa tata.si acolo apar ca mostenitor legal.nu inteleg insa cat am din casa.
nu e rea ca ma ajuta,orice parinte ajuta,si eu i-am salvat eu viata ei de multe ori,cand am muncit 10 ani eu am platit casa si darile ei.Atunci eu am intretinut-o pe ea.acum la greu toata lumea ma fura,ea vrea casa,fostul sot mi-a luat masina.cand aveam bani dadeam la toti si ii ajutam.acum nu mai recunoaste nimeni.ce sa fac,daca ea ma jigneste zilnic si incepe cearta din senin si de fata cu copilul,tipa toata ziua la mine.eu as vrea sa plec,dar nu am unde.si de aceea vreau sa stiu,legal,ca singur copil cu succesiune facuta cat imi revine?eu suport dar nu pot la infinit.nu fac rau la nimeni.muncesc si cu hernie ca ei ma vor moarta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare eu sunt trecuta ca si mostenitoare in ... Gagalicea Gagalicea Buna seara.. O intrebare eu sunt trecuta ca si mostenitoare in actele pe apartament.. Daca parintii mei divorțează ca asta urmareste tatal meu cu amenintari, ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire totala - ce obligatii legale mai am? buna ziua. ... SVAndrei SVAndrei Dezmostenire totala - ce obligatii legale mai am? Buna ziua. Am o intrebare legata de ce se intampla dupa dezmostenire. Pe scurt, mama mea a decis ca este ... (vezi toată discuția)
Neînțelegeri intre mama si fiica TudorB TudorB Bună ziua. Soacra mea, văduvă, locuieste de cativa ani cu una din fiicele ei (are 2 fiice una este sotia mea). Cea care sta cu ea este măritată, a ... (vezi toată discuția)