avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu pt crestere si ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu pt crestere si ingrijire copil

Va prezint un caz :
Salariatul are cim pe perioada determinata 01.01.2004-31.12.2006.
intra in CIC in mai 2006 pa in 15.07.2007 pt. primul copil (atunci implinea 2 ani).
in data de 16.072007 intra in cic pt al doilea copil pana in data de 27.07.2009 (atunci implineste 2 ani).
Acum vine la unitate si vrea serviciu, desi in CCM PE UNITATE ESTE SPECIFICAT CA SALRIATIILOR CARE AU CIM suspendat si sunt angajati pe perioada detreminata, nu este necesar a fi prelungit CIM , deoarece cauzele care au determinat incheierea cim nu mai sunt aceleasi.
Intrebare: cum incheim cim al salaiatuli in cauza, respectiv la data de 27.07.2009, cum va fi formulata decizia?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:42, 24 Iulie 2009
Fiind pe durata determinata, contractul trebuia sa inceteze pe data de 31.12.2006.
Pai daca a avut contract pe eprioada determinata, de ce l-ati prelungit ulterior cand a luat CIC. Contractul putea expira de drept la 31.12.2006 si gata, acum nu aveati probleme, chiar daca era in CIC.

Daca ati lasat insa contrcatul sa se deruleze, acum va rebui sa o concediati (individual) cu preaviz si 1 salariu compensatoriu.
1. Din mesajul privat adresat mie am dedus ca nu ati inteles raspunsurile colegelor mele.
2. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii lui, indiferent de situatia salariatului in cauza, conform art.56, lit. j) din Codul muncii. Greseala dvs. este ca nu ati facut decizia de incetare a CIM (desi aceasta nu este prevazuta in Codul muncii, dar ITM cere neaparat o astfel de decizie).
3. Daca salariata in cauza era in incapacitate temporara de munca la data expirarii CIM, indemnizatia pentru concediu medical era platita, in continuare de Casa da Asigurari de Sanatate, iar indemnizatia pentru CCC era si ea platita de stat, chiar daca numai avea CIM (vezi OUG 158/2005).
4. In situatia prezentata de dvs., angajatorul nu are nici o obligatie legala fata de salariata, la revenirea din CCC.
5. Acum, dvs. procedati in felul urmator:
- Faceti o decizie de incetare a CIM (conform art.56j din Codul muncii).
- Decizia va avea numar si data de inregistrare de azi, 23 iulie 2009, cu intrare in vigoare de la data expirarii de drept a CIM (31.12.2006).
- Duceti decizia la ITM pentru a incheia situatia si, eventual, a face inregistrarile in carnetul de munca.
Contractul inceteaza la data de 31-12-2006,fiind un contr incheiat pe perioada determinata.Atunci trebuia incheiat indiferent daca ulterior intrase in CIC.Acum trebuie concediata pers respectiva.
Beneficiaza in acest caz de somaj?

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru a beneficia de indemnizatie concediu crestere copil silvam silvam Buna ziua!!Sunt insarcinata in 22 saptamani, iar contractul de munca este pe perioada determinata, iar astazi m-au anuntat ca nu mai au de gand sa imi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe durata determinata si ccc lity lity Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns , avem un salariat care are cim pe durata detreminata de 4 luni din iulie pana in noiembrie 2016, incepand cu ... (vezi toată discuția)
Ccc si contract pe perioada determinata mihaitzab mihaitzab buna tuturor as vrea sa va supun atentiei o situatie la care nu gasesc explicatie cu \\"suport legal\\" de aceia rog pe cei ce stiu sa imi scrie. sunt ... (vezi toată discuția)