avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt insarcinata si somera
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt insarcinata si somera

Sunt insarcinata in 2 luni de zile si primesc in urma terminarii studiilor liceale pentru 6 luni de zile indemnizatie de somer. In luna februarie mi se termina somajul si pana in luna iunie cand ar trebui sa nasc nu mai am nici un venit. Ce as putea face sa beneficiez de indemnizatie de cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:14, 12 Ianuarie 2016
Daca data nasterii va fi in iunie 2016, atunci perioada eligibila pentru CCC este iulie 2015 - iunie 2016.

Ce statut a avut sotul dvs in aceasta perioada?
Este angajat din luna august 2015 si pana in prezent, iar in lunile iunie,iulie 2015 nu a beneficiat de nici un venit.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
cristinaelena96, utilizator
Alt statut nu a avut (de exemplu, a fost in somaj etc.)?

Daca nu, atunci nu poate beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Nici daca as depune actele pentru CCC dupa ce dobandeste sotul un an de munca nu ar beneficia de CCC?
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatie trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa auba venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate (elev sau student la zi, somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

2. Indeplinirea conditiilor dupa nasterea copilului nu mai da dreptul la a beneficia de CCC si indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare somaj cu concediu medical alinacretu alinacretu Buna ziua, As dori o informatie privind suspendarea somajului cu concediu medical. Sunt insarcinata si am o sarcina cu probleme si medicul mi-a recomandat ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil DS_13 DS_13 Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de concediul pentru cresterea copilului, in conditiile in care am fost angajata cu contract de munca timp de 3 ani ... (vezi toată discuția)