Sunt casatorita din 2001 si avem o fata de 13 ani. Din 2008 eu sotul meu si fata locuim in Spania avand toti trei rezidenta spaniola. De doi ani din cauza neintelegilor am hotarat sa ma despart de el, dar pana in acest moment nu am divortat. Din iunie eu am plecat cu fata in Antilele Olandeze, Curacao cu munca el fiind de acord sa imi firmeze pentru ca fata sa stea cu mine. In momentul de fata eu am o relatie cu o alta persoana si sunt insarcinata in luna a treia.As vrea sa stiu cum pot sa procedez cu divortul inainte de a naste pentru ca nu vreau ca copilul sa fie pe numele lui,avand in vedere ca eu nu pot pleca din Curacao pana voi naste. Iar dupa am nevoie de documente pentru copil si aici nu este consulat si nici ambasada din Romania.
Soluția optima și rapida este divorțul la instanta în acest caz.
Dacă nu va înțelegeți situația este atât de complicata încât e posibil sa nu puteți divorta în România.
Vorbiți cu soțul și dacă va înțelegeți puteți fi reprezentați de avocati amândoi ca sa nu mai veniți personal în tara și sa va facă și demersurile legale care se impun.
Nici el nu cred ca are interesul sa plătească pensie de întreținere pentru un copil care înțeleg ca nu este al lui.
Nu cred ca puteți divorta pana în Crăciun dar în cel mult 2 luni consider ca ati avea șanse. dacă inițiați urgent procedurile.
Vreau sa divortez
nmbcatega
Suntem stabiliti in Spania si doresc sa divortez, mentionez ca m-am casatorit cu sotul tot roman, in Romania si am doi copii minori .Ce trebuie sa fac?
Ma ... (vezi toată discuția)