avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor in strainatate

Sunt casatorita din 2001 si avem o fata de 13 ani. Din 2008 eu sotul meu si fata locuim in Spania avand toti trei rezidenta spaniola. De doi ani din cauza neintelegilor am hotarat sa ma despart de el, dar pana in acest moment nu am divortat. Din iunie eu am plecat cu fata in Antilele Olandeze, Curacao cu munca el fiind de acord sa imi firmeze pentru ca fata sa stea cu mine. In momentul de fata eu am o relatie cu o alta persoana si sunt insarcinata in luna a treia.As vrea sa stiu cum pot sa procedez cu divortul inainte de a naste pentru ca nu vreau ca copilul sa fie pe numele lui,avand in vedere ca eu nu pot pleca din Curacao pana voi naste. Iar dupa am nevoie de documente pentru copil si aici nu este consulat si nici ambasada din Romania.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:51, 30 Noiembrie 2015
Va trebui sa depuneti o actiune de divort la Judecatoria sectorului 5, Bucuresti.

Dar, din pacate, nu se va finaliza divortul in cele 2 luni care au mai ramas pana la nasterea copilului.

O solutie ar fi sa veniti in tara cu actualul sot si sa divortati de comun acord la notar... dar, spuneti ca nu puteti sa plecati pana la nastere...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soluția optima și rapida este divorțul la instanta în acest caz.
Dacă nu va înțelegeți situația este atât de complicata încât e posibil sa nu puteți divorta în România.
Vorbiți cu soțul și dacă va înțelegeți puteți fi reprezentați de avocati amândoi ca sa nu mai veniți personal în tara și sa va facă și demersurile legale care se impun.

Nici el nu cred ca are interesul sa plătească pensie de întreținere pentru un copil care înțeleg ca nu este al lui.

Nu cred ca puteți divorta pana în Crăciun dar în cel mult 2 luni consider ca ati avea șanse. dacă inițiați urgent procedurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in spania Argi76 Argi76 Buna seara! Deci am nascut in Spania, la nastere eram casatorita de o luna , in certificatul copilului , mama e trecuta cu numele de fata pentru ca nu a reusit ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez nmbcatega nmbcatega Suntem stabiliti in Spania si doresc sa divortez, mentionez ca m-am casatorit cu sotul tot roman, in Romania si am doi copii minori .Ce trebuie sa fac? Ma ... (vezi toată discuția)