avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... micsorarea pedepselor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

micsorarea pedepselor

buna ziua am si eu o problema,sotul meu este arestat pt talharie si are de facut 7 ani de inchisoare a savarsit 3 ani jumate pana acum,este adevarat ca,cu noul cod penal i se poate micsora pedeapsa? este posibil sa iasa mai devreme? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 10:03, 2 August 2009





art.211 C penal -talharia
Furtul savarsit prin violente sau amenintari ori prin punerea victimei in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara, precum si furtul urmat de intrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru inlaturarea urmelor infractiunii ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 18 ani.

Talharia savarsita in urmatoarele imprejurari:
a) de doua sau mai multe persoane impreuna;
b) de o persoana avand asupra sa o arma sau o substanta narcotica;
c) de o persoana mascata, deghizata sau travestita;
d) in timpul noptii;
e) intr-un loc public sau intr-un mijloc de transport;
f) intr-o locuinta sau in dependinte ale acesteia;
g) in timpul unei calamitati;
h) a avut vreuna din urmarile aratate in art. 182,
se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani.

Talharia care a produs consecinte deosebit de grave sau a avut ca urmare moartea victimei se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.



Art. 231 Talharia-noul cod penal.
Furtul savarsit prin intrebuintarea de violente sau amenintari, ori prin punerea victimei in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara, precum si furtul urmat de intrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru inlaturarea urmelor infractiunii, ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi .

Art. 232 Talharia calificata
(1) Talharia savarsita in urmatoarele imprejurari:
a) prin folosirea unei arme ori substante explozive, narcotice sau paralizante;
b) prin simularea de calitati oficiale;
c) de o persoana mascata, deghizata sau travestita;
d) in timpul noptii;
e) intr-un mijloc de transport sau asupra unui mijloc de transport;
f) prin violare de domiciliu sau sediu profesional,
se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi .
(2) Pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi atunci cand talharia a avut ca urmare vatamarea corporala .In cazul in care in noul cod penal .
In penal, in caz de schimbare a limitelor de pedeapsa , se va aplica legea penala mai favorabila. Observati in ce fel se vor modifica limitele , conform noului Cod penal, care, practic, nu se stie cand va intra in vigoare.
Despre aplicarea noului cod penal si a prevederilor acestuia putem vorbi cel mai devreme in 2011.,data la care nu cred ca-l mai avantajeaza in vreun fel pe sotul dvs.
Nu exista garantia ca acest cod va intra vreodata in functiune...:).motiv pentru care nu merita sa va faceti sperante.
va multumesc mult pt rasp
va multumesc pt informatii
Daca acest cod va intra in vigoare,si daca acesta prevede o pedeapsa mai mica pentru talharie,sotul dvs.va beneficia automat de o redozare a pedepsei,deorece se modifica minimul si maximul sanctiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru talharie dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am o cunostinta, care saptamana trecuta a savarsit 2 talharii. A furat de la gatul a doua femei lantisoarele, in zile diferite. Dupa a doua a fost ... (vezi toată discuția)
Talharie competenta ldb ldb Este de competenta judecatoriei din Tg.Bujor (Galati)sa judece o fapta de talharie? (vezi toată discuția)
Noul cod penal-inselaciune picika picika daca intra in vigoare noul cod penal va fi ceva schimbare art.215-inselaciune? (ex.daca partea vatamata retrage plangerea,prejudiciu recuperat pana la ... (vezi toată discuția)