avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara - URGENT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara - URGENT

am un ssalariat care a savarsit o abatere disciplinara si i-am trimis convocare ptr data de 29.07.2009. Problema e ca seful meu nu mai vrea sa il primeasca la munca pana la data cercetarii si vrea suspendarea contractului .Intrebarile sunt?:
1. suspendarea este cuprinsa in perioada 23.07-29.07 cand este chemat la cercetare si cand o sa ii fac decizia de incetare?
2. se face prin decizie care tb trimisa acasa?
3. salariatul azi a semnat condica de prezenta?are vreo importanta ?
4. aveti model de suspendare ?
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 16:16, 24 Iulie 2009
Vedeti Art. 52. din Codul Muncii - (1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii;

(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a), b) si c), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara, platindu-i-se, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.


Deci se poate suspenda.
va raspund in primul rand la 4
SC ....SRL,
RC: ...
C.U.I.: ....
Adresa:... reprezentata prin ..., in temeiul art. art. 49, art. 52 alin.1 lit. (a) din Codul Muncii , al Contractului colectiv de munca, al Regulamentului de Ordine Interioara si al Legii nr.31/1990 privind societile comerciale;

D E C I D E :

Art.1 –In conformitate cu prevederile art. 52 alin.1 lit. (a) din Codul Muncii,
se suspenda contractul individual de muncă nr. .... / ...al .....angajat al SC .....SRL,compartiment .., in functia de ...., avand domiciliul...., pe durata cercetarii disciplinare prealabile a salariatului in baza referatului nr. .....

Art. 2 Suspendarea contractului individual de munca al .....va incepe la data de ......2009, inclusiv, si avea efect pe durata desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, pana la data de ......, inclusiv.

Art. 3 Potrivit art. 49 alin. 1, Codul Muncii, "suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator", pana la data de 31 mai 2009.
In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de nici un drept care rezulta din calitatea sa de salariat.

Art.4 Prezenta decizie se va comunica compartimentului Resurse Umane si ....

Art.5 Compartimentul Resurse Umane va duce la indeplinire prezenta decizie.

Art.6 Cu drept de contestatie in termen de 30 de zile de la comunicare, la Tribunalul ......


semnatura,
amprenta stampila




Prezentul document s-a intocmit in doua exemplare originale, dintre care unul i s-a inmanat angajatului.

Am luat la cunostinta DATA:

Semnatura_______ _____________



Si apoi:
1. vedeti legea si modelul de decizie.
2. decizia trebuie comunicata. comunicarea se face fie personal, cu semnatura angajatului, fie prin posta, recomandata cu confirmare de primire. va recomand comunicarea personal (daca agajatul vine la serviciu) - se face mai repede.
rapiditatea este importanta pentru ca suspendarea nu poate avea efect daca nu a fost cunoscuta de angajat.
3. daca a venit la serviciu azi, consider ca nu il mai puteti suspenda decat incepand de maine.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
smeagull, utilizator
Trebuie sa tineti cont de prevederile Art. 267. [cercetarea disciplinară]
(1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia celei prevăzute la art. 264 alin. (1) lit. a)(avertisment scris ), nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
(2) În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea făcută în condiţiile prevăzute la alin. (2) fără un motiv obiectiv dă dreptul angajatorului să dispună sancţionarea, fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.
(4) În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.
La "Documente utile" am postat toate actele care se fac in cazul cercetarii disciplinare, pana la concedierea salariatului.
@ Analore: in "lumina" contractului colectiv unic la nivel national, 2007-2010, nici sanctiunea avertisent scris nu se poate aplica fara cercetare disciplinara (legea ... "muncii" mai favorabila...salariatului).

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog frumos, sa ma lamureasca si pe mine cineva ca am urmatoarea situatie , un salariat lipseste de pe data de 10.05.2011 si nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cercetare prealabila AnnaKarenina AnnaKarenina Buna dimineata. Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: Firma privata cu urmatoarele posturi/functii existente: -administrator legal -director ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara prealabila ancuta.alin ancuta.alin Buna ziua, Am si eu o problema. Am transmis unui salariat convocarea la comisia de disciplina sub semnatura de primire, dar in convocare este prevazut ca ... (vezi toată discuția)