avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ocupare proprietate in mod abuziv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ocupare proprietate in mod abuziv

lipit de imobilul meu(_repet,lipit (adica cu perete comun)exista o constructie abandonata de fostii proprietari si castigata de altii..nici macar nu ma intereseaza cine sunt noii proprietari,desi ii stim..dar nu asta e problema..acum casa e abandonata..si acolo sunt oameni ai strazii care se adapostesc..in casa respectiva nu exista nici lumina,nici apa.nici posibilitatea incalzirii....in plin centrul bucurestiului...
suntem disperati,pentru ca oricand exista posibilitatea sa izbucneasca acolo un incendiu..deci..recapitulam..nu lumina,nu incalzire,nu apa..
cum sa procedam?????
avem un perete comun cu acea casa..
astazi am semnalat politiei ca iesea fum de acolo,dar ni s-a spus ca nu pot interveni,ca este spatiu privat...deci unde sa ne adresam???
sau trebuie s a astepatm sa iasa un incendiu ca la colectiv ca sa intervina\///

Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:02, 2 Decembrie 2015
Este necesar sa sesizati oficial serviciului specializat din primarie despre existenta spatiului care desi detine proprietari acestia nu au interesul sa asigure siguranta si securitatea proprietatii
Referitor la existenta de persoane care locuiesc fara drept legal si fara acordul proprietarilor,intra in atributia politiei sa dispuna verificari si in cazul in care se constata ca persoanele locuiesc ilegal,politia ,in temeiul L nr 61/1991 poate sanctiona persoanele
Chiar si dupa tragedia de la Colectiv ,persista inclusiv la nivelul reprezentantilor autoritatii statu;ui,reticenta si indiferenta
Daca intampinati reticenta.refuz de implicare din partea politiei,sesizati oficial primaria pentru asigurarea imprejmuirii cladirii pentru a interzice accesul in aceasta si a indeparta situatii neplacute
... astazi am semnalat politiei ca iesea fum de acolo,dar ni s-a spus ca nu pot interveni,ca este spatiu privat...deci unde sa ne adresam???

Semnalarea politiei ati facuto in scris? Ati primit raspunsul in scris?
Asa multe servicii si institututii platite din bani publici se prevaleaza de chestiuni de genul - nu pot interveni,ca este spatiu privat....
Privat/neprivat, politia tre' sa-i gaseasca pe proprietari - de altfel la fel de raspunzatori ca si organele de cele ce se petrec in buricul targului. Adica tre' sa mai arda niste case, niste amarasteni ca la un moment dat sa se descopere ca dvs. proprietarii - vecini, ati semnalat deja aceasta neregula, dar ca nu era de competenta politiei. Da, este de competenta presedintelui tarii, el tre' sa-i caute pe proprietari.
Am inteles ca totusi ii cunoasteti pe adevaratii proprietari. Cand "semnalati" in scris la politie, incercati sa-i ajutati si cu aceste amanunte, poate asa se rezolva mai repede problema dvs.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima de la zidul proprietatii( apartament) Bibicul03 Bibicul03 BUna ziua, Am o intrebare la dumneavoastra: Daca locuies la parterul unui bloc si acest bloc intre scari este prevazut cu locuri ( spatii , luminatoare ) in ... (vezi toată discuția)
Vecini - vechea problema cei din spatele casei raului raului vecinii din spatele casei si-au facut camere lipindu-se de peretii camerelor casei noastre la un dormitor al meu unde ma odihnesc si-au facut o baie pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog mult sa imi dati un sfat pentru situatia pe ... Euroinvest Euroinvest Buna seara. Va rog mult sa imi dati un sfat pentru situatia pe care am trait-o zilele trecute numai. La vecinii mei ,de langa casa mea,s-a produs un incendiu ... (vezi toată discuția)