avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata.Ce se poate intampla?

Acum 7 luni am cumparat de la cineva niste plasa de sarma.Cel in cauza s-a descoperit ca o avea sustrasa de la o oarecare inteprindere.A fost ridicata de politie de la mine,mi s-a luat o declaratie si de 7 luni......nimic.Se pare ca celui care mi-a vandut plasa nici macar nu i s-a luat o declaratie si nu a fost chemat inca la Politie...si au trecut 7 luni.Ce se intampla si care vor fi urmarile.....pt. mine.Toata stima !
Cata vreme politia nu poate sa demonstreze ca dvs stiati ca plasa de sarma provine dintr-un furt nu au cum sa va acuze de absolut nimic! Dvs sunteti cumparator de buna credinta si sunteti exonerat de raspundere! B-)
george 5 a scris:

Acum 7 luni am cumparat de la cineva niste plasa de sarma.Cel in cauza s-a descoperit ca o avea sustrasa de la o oarecare inteprindere.A fost ridicata de politie de la mine,mi s-a luat o declaratie si de 7 luni......nimic.Se pare ca celui care mi-a vandut plasa nici macar nu i s-a luat o declaratie si nu a fost chemat inca la Politie...si au trecut 7 luni.Ce se intampla si care vor fi urmarile.....pt. mine.Toata stima !

"Nemo consetur ignorare legem"-"Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii"

In niciun caz nu vor exista urmari pentru dvs.daca se va dovedi ca nu ati avut niciun rol in sustragerea plasei si ca nu ati cunoscut nimic despre provenienta ilicita a materialului respectiv.
Probabil ca veti fi audiat ca parte civila(daca nu ati fost sau nu veti fi dezdaunat de cel/cei care au comis fapta)sau in calitate de martor,in cazul in care ati fost sau veti fi despagubit cu suma platita pentru achizitionarea plasei, atat in faza de urmarire penala cat si in cea de cercetare judecatoreasca.
Dat fiind multitudinea de cauze cu care sunt sesizate organele in drept,dar si recentele evenimente,probabil ca va mai dura destul timp pana la audierea dvs.
In rest,nu aveti de ce sa va faceti griji.
Saptamana trecuta,,joi,am fost chemat la politie.Cazul a fost clasat,am fost chemat sa-mi iau plasa acasa ,pe motiv ca nu a fost raportata nici o lipsa.Am avut acces la dosar ,si am vazut reclamatiile(doua).As dori sa intreb acum in ce conditii pot face o plangere pt. calomnie.Multumesc !
george 5 a scris:

Daca stiati ca bunul provine dintr-o fapta penala ,poate fi angajata raspunderea penala pentru infractiunea de tainuire.Daca ati fost de buna credinta, nu aveti niciun motiv de ingrijorare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie si confiscare de materiale nelu33 nelu33 politia a venit cu mandat de perchezitie si a confiscat materialele neavind acte de provenienta, am dat declaratie de unde proveneau, ce risc am fiindca le-au ... (vezi toată discuția)
Am achizitionat un telefon furat zzzt23 zzzt23 Buna ziua! In urma cu 1 luna am achizitionat de la o persoana necunoscuta, pe strada, un telefon mobil. Omul mi-a spus ca este telefonul lui si il vinde ... (vezi toată discuția)
Tainuire la insusirea bunului gasit! logoash logoash Buna ziua, Situatia se prezinta dupa cum urmeaza: - un bun gasit pe strada,ulterior transmis spre valorificare unei terte persoane,valorificat,rascumparat de ... (vezi toată discuția)