avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare hotarare de expedient
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare hotarare de expedient

Buna ziua . In urma cu doi ani am stins un litigiu -succesiune prin semnarea unei tranzactii in fata instantei . In josul tranzactiei am inserat frazele IN URMA INTELEGERII DINTRE NOI DECLARAM CA NU MAI AVEM NICI O PRETENTIE , DORIND ASTFEL STINGEREA LITIGIULUI DIN DOSARUL NR XXXX. Intradevar in tranzactie am impartit doar activul succesiunii , iar cheltuielile de inmormantare aduse la acea vreme in reconventionala nu le-am impartit , intelegandu-ne ca nu mai avem pretentii. Va spun cu tot regretul ca am fost mintita chiar de avocatul meu cum ca nu voi mai avea nici un fel de probleme , dosarul stingandu-se conform intelegerii noastre . De atunci sant tarata in judecata acum aflandu-ma in faza de Apel pt partajarea acelui pasiv despre care am crezut ca s-a stins odata cu semnarea tranzactiei . Avocatul actual a incadrat la fond acel pasiv ca autoritate de lucru judecat , iar instanta de fond a respins acest lucru si a permis partajarea acelui pasiv . Daca si la apel voi pierde , pot deschide alt dosar pt anularea tranzactiei si a hotararii de expedient pe motiv ca am fost dusa in eroare , si nu am fost corect informata de avocatul meu ca pasivul nepartajat in tranzactie se poate partaja separat in alt dosar ? Se poate cere acest lucru daca au trecut doi ani de la semnarea tranzactiei ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 09:49, 3 Decembrie 2015
domnule avocat , in acel proces prin cererea reconventionala a fost cerut pasivul in discutie , dar noi partile nu l-am mai impartit pt ca asa ne-am inteles sa impartim conform tranzactiei doar activul , eu renuntand la cota de un sfert apartament , un sfert masina in schimbul a 4000 lei si 3pe8 din 250 mp teren . deci in baza acestor intelegeri am impartit doar activul , iar in tranzactie am scris NU MAI AVEM NICI UN FEL DE PRETENTII , DORIND ASTFEL STINGEREA LITIGIULUI DIN DOSARUL XXXX (in dosar aflandu-se acel pasiv ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce mai pot face ? carsteaverginica carsteaverginica buna ziua. 1- Urmatoarea problema- in 2013 dezbatem succesiune finalizata cu semnarea unei tranzactii in fata instantei. Mentionez ca in tranzactie am ... (vezi toată discuția)
Incalcare promisiune carsteaverginica carsteaverginica buna seara . partaj succesoral se incheie cu o tranzactie iar partile spun clar ca nu mai au nici o pretentie una de la cealalalta si doresc stingerea ... (vezi toată discuția)
Eroare in privinta clauzei din tranzactia succesorala. dovleacmihaela dovleacmihaela Buna seara . Am dezbatut o succesiune prin care noi cele doua parti reclamantul si parata am convenit sa stingem litigiul aflat pe rol prin semnarea unei ... (vezi toată discuția)