avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LEGEA INSOLVENTEI.Cum poate fi sanctionat un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LEGEA INSOLVENTEI.Cum poate fi sanctionat un lichidator judiciar care nu respecta o sentinta comerciala?

Avand in vedere Sentinta comerciala nr.....privind Legea procedurii insolventei si examinarea cererii formulata de lichidator....desemnat sa administreze procedura insolventei debitorului.....,pentru inchiderea procedurii in temeiul art.131 din Legea privind procedura insolventei,in contradictoriu cu debitorul.....

DISPOZITIVUL SENTINTEI COMERCIALE are in cuprins urmatoarele mentiuni :
-prin actiunea acestei instante,inregistrata sub nr......din 26.06.2007,subscrisa (lichidator individual ales de catre instanta SV-decedat in timpul procedurilor juridice de insolventa-dupa un an si patru luni de la deschiderea actiunii),a solicitat deschiderea actiunii impotriva debitorului....
In dovedirea cererii a depus la dosar inscrisuri doveditoare.
Mentiune :-S-a depus cerere de inscriere in tabelul de creante de subscrisa in care am cerut conform a doua sentinte civile irevocabile -dreptul muncii-drepturi banesti.
Intrucat am depus o expertiza contabila doar pentru o sentinta ,acest lichidator a inscris in tabelul de creante doar suma din aceasta expertiza refuzand categoric SA O ACTUALIZEZE -conform mentiunilor din puterea lucrului judecat ,SA FACA EVALUAREA celei de-a doua sentinte,SA FACA DEMERSURILE LEGALE pentru INTOCMIREA DECIZIEI DE INCETAREA ACTIVITATII si sa intocmeasca celelalte adrese si inscrisuri pentru obtinerea fiselor fiscale,drepturilor ce mi se cuvin conform Codului muncii prin recuperarea vechimii s.a.m.d.
Desi contestat acest TABEL DE CREANTE,judecatorul sindic ,tergiverseaza si prelungeste orice dezbatere procedurala pana la incidentul presupusului deces al lichidatorului (intrucat la dosar nu exista dovada Certificatului de deces).Decesul lichidatorului apare doar in declaratia juristei care il reprezenta si a fost luata in considerare .
In luna februarie-2009,apare o lichidatoare noua cu o oferta la acest dosar ambiguu.
Noua lichidatoare este admisa de judecatorul sindic.
Aceasta lichidatoare (care are sigla SI de avocat...X),nu a solicitat spre dezbatere solicitarea mea cu privire la tabelul de creante.S-a multumit doar cu dublarea sumei inscrise initial de lichidatorul initial,fara nici o precizare de ce a marit acea suma ( ce reprezinta dublarea sumei initiale).
Aceeasi lichidatoare,intocmeste un raport in care precizeaza ca:"fostul administrator al debitoarei NU A PREDAT DOCUMENTELE FINANCIAR CONTABILEale societatii,..."evidenta contabila nu a fost tinuta cf.Legii 82/1991 si face trimitere catre disp.Legii 1203-Cod Civil cu privire la obligatia paratei la plata pasivului debitoarei cf.tabelului de creante.
Se mai invoca art.138 lit"d" din Legea 85/2006 cu privire la raspunderea materiala a organelor de conducere a societatii debitoare -care au contribuit la ajungerea in stare de insolvabilitate a firmei debitoare.

PREZUMTIA JUDECATORULUI SINDIC :-"nepredarea in mod voit a documentelor contabile a societatii debitoare de catre persoanele abilitate creeaza posibilitatea de a se sustrage de la incidenta disp.art.138 din Legea 85/2006,intrucat administratorul judiciar nu ar putea identifica imprejurarile concrete ce au determinat insolventa-aceasta prezumtie este bazata pe disp.art.1203-Cod Civil si raportul privind cauzele insolventei.
Din raport reiese ca vinovatul principal este administratorul firmei insolvente-care are si o condamnare penala -cu suspendare- cu privire la nerespectarea sentintei mele judecatoresti-
HOTARASTE:
--Constata ca fiind ramase fara obiect obiectiunile formulate de creditoarea sunscrsa(adica EU).
- Admite cererea de atragere a raspunderii materiale fata de administratorul ....firmei debitoare.
- obliga paratul sa plateasca suma de 3.350.565 lei.
-respinge ca nefondata cererea creditoarei D.G.F.P.Suceava impotriva paratilor..x,y ...asociati ai firmei debitoare.
-admite raportul depus de lichidatoare.
-dispune inchiderea procedurii insolventei debitorului in temeiul art.131 din Legea insolventei.
-dispune radierea debitorului S.C.FORCR GUARD & MOLDAVIA S.R.L.Vatra-Dornei jud.Suceava.
In temeiul art.136 din Legea insolventei
-descarca pe administratorul judiciar /lichidatoare de orice indatoriri si responsabilitati.

Am facut recurs si intr-un singur termen s-a dispus RESPINGEREA actiunii intrucat NU S-A ACHITAT TAXA DE 40.00 lei reprezentand taxa de timbru.

VA ROG UN RASPUNS CE POT FACE MAI DEPARTE .
LICHIDATOAREA REFUZA SA ISI INDEPLINEASCA SARCINILE SI ATRIBUTIILE PRIVIND
-PLATA SALARIILOR RESTANTE
-ELIBERAREA DECIZIEI DE INCETAREA ACTIVITATII (contractele de munca sunt viabile si in prezent)
-Eliberarea fiselor fiscale......etc.....

CE DEMERS SA MAI FAC ???

UN PROCES PENAL DE NEEXECUTAREA UNEI SENTINTE ?????

UN PROCES CIVIL DAUNE MORALE ??????-de la angajator si de la lichidator???
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 21:32, 25 August 2009
1. Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Incalcarea regulamentului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva. :)

2. Pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti se poate face plangere penala impotriva faptuitorului.

3. Din dispozitivul hotararii nu reiese clar ce a decis instanta referitor la salariile restante ...:(
va multumesc pentru precizari.
imi cer scuze pentru majusculele folosite doar ca accent..nu se va repeta aceasta greseala.-este primul mesaj.

cu privire la tabelul de creante si salarii restante sentinta nu mentioneaza nimic .

hotararea instantei a fost redata integral in mesajul de mai sus.

va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
rodica_post, utilizator
Ar trebui sa faceti o cerere de lamurirea dispozitivului hotararii in ceea ce priveste salariile restante ...
multumesc.
intrebare:
-cererea de lamurire a dispozitivului sentintei are un termen ?
Cum îşi pot recupera salariile angajaţii firmelor aflate în insolvenţă?

AJOFM-urile dispun de fonduri importante pentru despăgubirea salariaţilor „ţepuiţi” de patroni, dar nimeni nu solicită aceşti bani

Administratorii judiciari nu încurajează astfel de demersuri rapide şi eficiente deoarece… nu au nimic de câştigat!

Potrivit legislaţiei în vigoare, în caz de insolvenţă, salariaţii se află pe locul secund la recuperarea creanţelor de la un angajator intrat în faliment, imediat după achitarea taxelor judiciare.

Însă, din neştiinţă sau dezinteresul lichidatorului judiciar, de regulă, salariaţii nu rămân în urma înscrierii la masa credală decât cu... vechimea în muncă.

Cu toate că este în vigoare încă de la începutul anului 2007, Legea 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de Garantare pentru plata creanţelor salariale este practic necunoscută şi neutilizată.

Mai multe detalii pe www.antitepari.ro

Alte discuții în legătură

Firma in insolventa sindicalistul sindicalistul Firma la care lucrez are un dosar pe rol cu urmatoarea solutie: Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei ... (vezi toată discuția)
Insolventa~~lipsa administrator lilianaG lilianaG cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele? (vezi toată discuția)
Societate in faliment Florin8911 Florin8911 Buna ziua.am avut o firma care a fost data in judecata pt faliment care avea datori la stat.intrebarea mea este:eu am cumparat cu prietena mea anul terecut un ... (vezi toată discuția)