avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ajutor - adresa de proprire pe salar fara sa ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ajutor - adresa de proprire pe salar fara sa instiintare

Buna ziua,
A venit pe societate o adresa de executare silita pentru un salariat (sotul meu).
Credit luat la Brd de fosta sotie, el fiind coimprumutat sau girant in aprilie 2006.
Ei au divortat in 2008 (pe hotararea de divort se specifica faptul ca nu mai locuiau impreuna de mai bine de 3 ani si se stabileste pensia alimentara pentru cei 2 copii , pentru care se instituie si proprire). Acum, dupa 9 ani si jumatate , fara sa fie anuntat de cineva in tot acest timp ca are ceva de plata, ca fosta sotie nu plateste datoria a venit aceasta adresa de executare silita (creditul a fost declarat neperformant in 2009, Brd l-a vandut la EOS, care la randul sau l-au vandut acestui birou judecatoresc)
- este corect din punct de vedere legal ca el nu a fost anuntat in tot acest timp ca are de platit?
- cat la suta din salar este legal sa se opreasaca - are minim pe economie , mai are un credit care se opreste direct de pe cardul lui (la prima casa sunt eu titular si el co-imprumutat) si plateste si pensie alimentara celor 2 copii sub forma de proprire, pentru ca asa a cerut fosta sotie?
Ce ar trebui sa facem in acest caz?#-o
Va rog din suflet sa ma sfatuiti...
Cel mai recent răspuns: ALY82 , utilizator 13:56, 14 Decembrie 2015
este foarte probabil ca dreptul lor la executare să fe prescris. Ar trebui consultat dosarul de executare și văzut dacă merita o contestație. eu crted că da și ar putea obține scutire de la plata taxei de timbru și a cauțiunii pentru suspendare.

Se reține 1/2 din salariu net, se plătește mai întâi pensia de întreținere și ce rămâne merge la poprire.
Multumesc... Ca sa atac dosarul de executare trebuie sa vorbesc cu un avocat?
Ca si societate eu ce raspuns trebuie sa dau? Ce se intampla daca intarzii cu raspunsul cateva zile, in ideea in care caut solutii?
Multumesc inca o data:-/
Nu întârziați cu răspunsul, că pot cere validarea popririi, împotriva societății.
Nu este complicat să faceți o contestație la executare, găsiți modele pe net, la fel ar face majoritatea avocaților. de ce să le dați bani pentru o căutare pe goagle?
odată cu contestatia sa ceara și suspendarea executării.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Am reusit sa suspendez atat proprirea pe cont cat si cea pe salariu, intelegandu-ma amiabil cu firma de recuperari (fara avocat, doar pe baza de cerere). Dosarul s-ar parea ca este beton: suma imprumutata 15.000 lei in aprilie 2006, in 2009 brd a vandut creditul, iar de cand l-au preluat cei de la firma de recuperari au mai recuperat in 3 ani aproximativ vreo 3.000 lei. Ultima plata a fostei sotii a fost in decembrie 2012. De atunci nu a mai platit nimic. Am 2 nelamuriri:
- este legal ca el, co imprumutatul nu a primit in toti acesti ani nici o instiintare cum ca imprumutatul nu plateste ? (nici de la banca, nici de la firma de asigurari, nici de la biroul executoresc)... Daca a-si merge pe varianta aceasta in justitie a-si avea castig de cauza? Sau risc sa ne deschida dosar separat?
- Daca pot face dovada ca si imprumutatul lucreaza si are bunuri in posesie nu se poate macar sa impartim suma, chiar daca fosta sotie nu este de acord (a spus ca este normal sa plateasca el ).
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita girant (co-imprumutat) mihairadugabriel mihairadugabriel Buna seara, In 2006 fostul sot a facut un credit de nevoi personale pe 10 ani fara ipoteca. La acest contract eu am intrat girant (co-imptumutat). In acest ... (vezi toată discuția)
Vreau să închei un dosar de executare cu o plată anticipată. cum mă asigur că nu voi fi păcălită? ALY82 ALY82 Buna dimineata, Sotul meu a fost girant la un imprumut luat de fosta lui sotie. Aceasta nu a platit si nici nu ne-a anuntat ca nu vrea sa mai plateasca, el a ... (vezi toată discuția)
Instiintare poprire BlueGirl BlueGirl Buna ziua, Vin catre dvs. ca un gest disperat. Povestea mea incepe cu cea mai mare dezamagire a vietii mele. Tatal meu a decedat acum 2 ani...fost, sportiv ... (vezi toată discuția)