Asociatia de Proprietari din blocul in care locuiesc nu mai are contract de prestari servicii cu firma care citea repartitoarele de pe calorifer din ianuarie 2015.
In urma unei sedinte in bloc jumatate plus 1 din membri inscrisi in asociatia de proprietari a decis ca nu mai reînnoim contractul. Astfel, am depus la Techem o adresa in care le comunicam acest lucru.
Ieri, 02.12.2015 Techem a trimis un domn sa citeasca repartitoarele si ii punea pe locatari sa semneze un tabel in care acestia se obligau sa plateasca, caldura la pausal. Evident ca sunt cativa care inca vor repartitoare dar majoritatea a decis ca nu.
Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac pentru ca Techem sa nu mai procedeze asa, pentru ca noi in bloc nu mai vrem repartitoare. Techem din punctul meu de vedere face un abuz venind inca la usile oamenilor.
Alt aspect, dupa ce au pus pe usa blocului afis ca vin sa citeasca eu i-am sunat si le-am si scris un email in care ii rugam sa nu mai vina pt ca nu mai avem contract cu ei, dar bineinteles ca m-au ignorat si au venit. Situatia in condominiu este tensionata pt ca sunt doi trei care insista pe repartitoare si Techem le canta in struna.
Conform ANRSC daca nu se intrunesc din nou 80% din proprietari, nu se poate face un nou contract. Noi am scapat de TECHEM in mai 2015 dar, ca si in cazul Dvs, au venit peste noi, au discutat individual cu unii proprietari, au si citit contoare, ieri au transmis chiar facturi cu niste diferente intre apartamente absolut uluitoare. Sunt o banda de ordinari care recurg la practice de intimidare. Degeaba, daca exista o hotarare a AG. Ei nu pot contracta individual. Ii vom reclama la ANPC. Este incredibil ce pot face in tara asta furnizorii de servicii.
Nu e vorba de tara asta sau alta tara. Discutum pe legislatiei si contracte. Asociatia nu mai are contract cu acea firma asa ca nu o sa-i primesca nici o factura de prestari servicii, nu o sa-i primeasca citirile si calculele lor. O asemenea firma poate sa faca munca voluntara, gimnastica ritmica pentru angajatii sai ca sa fie in forma dar nu au cum sa obtina bani de la asociatia de proprietari.
Domnule draga, ba exact asta au facut cei de la TECHEM. Au venit din usa in usa cu amenintari si intimidari.
Noroc, ca avem un presedinte care nu se sperie usor si le-a spus ca fac drumuri degeaba la noi in bloc.
Este o situatie destul de stresanat pentru proprietari...Astept cu interes urmatoarea lor miscare.
Pentru ca se vorbeste de TECHEM , am si eu o intrebare :
Poate aceasta sa mareasca pretul la serviciile pe care le face respectiv citire repartitoare si calculul la caldura fara aprobarea proprietarului ? daca se poate sa motivati raspunsul .
Va multumesc
Se respecta prevederile contractului,daca maresc pretul si nu o fac conform contractului presedintele asiciatie poate rezilia contractul ,dar daca firma '' ia bagat ceva'' poate presedintele a semnat vreun act aditional pt marire de tarif.
Ducetiva la asociatie invocati art 10 din legea 230/2007 si cereti in scris acces la contractul de prestari servicii techem si vedeti ce exista acolo.
PS techem are contract cu asociatia si nu individual