avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cum as putea presta servicii foto? Doar daca sunt ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cum as putea presta servicii foto? Doar daca sunt firma sau se poate si freelance?

Buna seara.In primul rand as vrea sa mentionez ca sunt student si de curand m-am apucat de studiat elemente legate de editari foto si as dori sa incep o colaborare cu un fotograf insa nedumerirea mea este urmatoarea: pentru a presta servicii foto(in general sedinte foto cu copii la scoala si gradinite) trebuie sa imi infiintez o firma sau se poate si freelance(pe cont propriu)? Chiar nu stiu cum se procedeaza si care ar fi demersurile,va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns as fi recunoscator. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:11, 5 Decembrie 2015
Va autorizati la registrul comertului ca pfa pe codul caen 7520. Dar pentru asta va trebuie un act doveditor ca ati urmat ceva studii de pregatire/calificare in domeniu. Sau daca nu aveti asa ceva, va infiintati un srl cu activitatea principala cod caen 7420 Activitati fotografice Aceasta clasa include: -productii fotografice comerciale si pentru consumatori: -fotografii portret pentru carti de identitate, pasapoarte, scoli, nunti etc. -fotografii pentru scopuri comerciale, edituri, moda, agentii imobiliare sau turism -fotografii aeriene - inregistrarea pe banda a evenimentelor: nunti, conferinte etc. -prelucrarea filmelor: -developare, imprimare si marire de pe negativele sau filmele clientului -laboratoare de developare a filmelor si de printare a pozelor -ateliere fotografice cu executia fotografiilor intr-o ora (care nu fac parte din magazinele cu aparate fotografice) -montarea diapozitivelor -copierea, restaurarea sau retusarea fotografiilor -activitati ale fotoreporterilor Aceasta clasa include de asemenea: -transmiterea documentelor pe microfilme Aceasta clasa exclude: -procesarea imaginilor de film asociate cu industria de film si de televiziune, vezi 5911 -activitati cartografice, vezi 7112 -operarea cabinelor fotografice cu autoservire pe baza de monezi, vezi 9609
Deci sa inteleg ca nu pot presta astfel de servicii foto pe cont propriu ci doar daca sunt PFA??Adica nu vad rostul pentru a ma inregistra ca PFA atata timp cat nu doresc nici un fel de studio foto,ci doar sa prestez acest serviciu foto in sine.In cazul in care nu ma inregistrez ca PFA ce fel de probleme pot surveni,in legatura cu ce aspect?Multumesc frumos.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2015
Bogdanovici24, utilizator
Nu e nevoie ca sa va amenajati un studio foto pentru a va autoriza ca pfa. Si daca mergeti sa faceti fotografii pe la diferite evenimente (si apoi cu acele fotografii le dati asa cum sunt sau creati albume pentru clienti, de exemplu) la care incasati un venit si pentru asta va trebuie acea forma de autorizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen inchiriere cabina foto evenimente lalex lalex Buna seara! imi puteti spune codul CAEN pentru servicii de inchiriere cabina foto evenimente? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Autorizatii Xandor Xandor As dori sa stiu daca pentru un SRL-D cu codul caen 7420- Activități fotografice ,sunt necesare anumite autorizatii de functionare de la primarie avand in ... (vezi toată discuția)
As dori sa incep o afacere cu o cabina video la evenimente. clopotel01 clopotel01 buna ziua, as dori sa incep o afacere cu o cabina video la evenimente. ma puteti ajuta careva cu cateva sfaturi/informatii? cum se procedeaza sa fie ... (vezi toată discuția)