avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comisioane ascunse?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comisioane ascunse?

Buna ziua.
As fi interesat de un imprumut de la Provident(la banca nu mai pot lua fiindca am alte rate). NU vreau sa dezbat subiectul cum ca ar fi prea scumpi sau etc, vreau doar sa va intreb daca ce declara ei pe site este corect si anume parte de mai jos :
Rată lunară 446,00 lei (Comision unic 0,00 lei)
6.000 lei în 18 luni
Valoarea totală de plată 8.028,00 lei (47,00% DAE)
,
Pentru un împrumut Provident de 6.000 lei pe 18 luni, cu o rată a dobânzii fixă de 36,00%, DAE de 47,00%, valoarea totală de plată este de 8.028,00 lei (include suma împrumutată, dobânda, comisionul de analiză al dosarului), rata lună de 446,00 lei. Comisionul unic aferent serviciului opţional de gestionare la domiciliu a acestui tip de credit este de 0,00 lei, care se adaugă la valoarea totală de plată şi va fi inclus în mod egal în ratele aferente împrumutului
.
.

Deci ei spun ca imi dau 6000 de lei pe care ii returnez in 18 rate de cate 446 lei de unde rezulta 8028 lei.

Exista vreo parte pe care nu o specifica ei? Mai pot aparea si alte sume inafara de acestea?
Repet nu discut ca e mult sau putin, pana la urma chiar daca cer de trei ori suma imprumutata, daca o cer clar si stii asta e ok din punctul meu de vedere.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: hincuvictor , utilizator 09:43, 7 Decembrie 2015
Si atunci, CristianMazilu, ce este DAE??? DAE, Dobanda Anuala Efectiva sau ma insel??? Daca dobanda e 36%, taxe 0, atunci de ce DAE nu e 36%, ci 47%??
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
hincuvictor, utilizator
Intrebat exact care este suma totala de rambursat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar la ing bank in lei cu marja ... inger_parasit2013 inger_parasit2013 Buna seara, Detin un credit ipotecar la Ing Bank in lei cu Marja fixa de 3,4% si DAE 6,34% cu IR 0,73%, ptr un Apartament de 40 mp. Rata dobanzii este ... (vezi toată discuția)
Act aditional cf oug 50/2010 la banca mi s-a marit rata? florenta_22 florenta_22 Buna seara, Am un credit ipotecar la BCR din 2007, rata e alcatuita din dobanda de referinta a bancii +1.2 puncte procentuale,adica 9.6%. Azi am fost pt ... (vezi toată discuția)
Banii de asigurare a imobilului ce concura la cuantumul ratei lunare ucenik ucenik La un credit imobiliar (la o banca nu spun care), cu un avans de 15-20%, pentru achizitia unui imobil, dobanda anuala efectiva (DAE) este de 9,48%. Suma ... (vezi toată discuția)