avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie la Judecatorie pentru redeschiderea urmaririi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie la Judecatorie pentru redeschiderea urmaririi penale- consecinte

Am primit o citate sa ma prezint la judecatoriea Medgidia , intr-un dosar cu obiectul confimare redeschidere urmărire penală art.335 alin. 4 NCPP, nu stiu la ce dosar se refera , nu am fost chemata sa dau declarati in nici un dosar .
Pot sa obtin o amanare sa aflu despre ce e vb ? Presupun ca cineva a depus o plangere impotriva mea , dar nu stiu cine si dece . Ce sentinta pot primi ? E grav ?

Multumesc
Reluarea urmăririi penale

Art. 335

Reluarea în caz de redeschidere a urmăririi penale


.

(4) Redeschiderea urmăririi penale este supusă confirmării judecătorului de cameră preliminară, în termen de cel mult 3 zile, sub sancţiunea nulităţii. Judecătorul de cameră preliminară hotărăşte prin încheiere motivată, în camera de consiliu,
fără participarea procurorului şi a suspectului sau, după caz, a inculpatului, asupra legalităţii şi temeiniciei ordonanţei prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale. Încheierea judecătorului de cameră preliminară este definitivă.



Dar ce inseamna ? nu inteleg cum mi s-a deschis apoi s-a inchis un dosar penal fara sa dau si eu declaratie , fara sa-mi spuna despre ce e vb ? Cum ma pot apara ?
Multumesc .
Am aflat despre e este vb. cineva a facut o plangere impotriva mea pt ca i-am vandut ceva si a fost nemultumit , din cauza ca nu ma gasit a crezut ca nu vreau sa ii dau banii inapoi. Am luat legatura cu el am facut o intelegere , si dansu a zis ca retrage plangerea.
Am inteles ca urmarirea penala a fost clasata apoi s-a facut o noua plangere mai sus la un prin-procuror, care a acceptat redeschiderea urmarii penale.
Cred ca era mai bine daca eram citata de prima stiu despre ce e vb sa dau declaratie,
La ce sa ma astept o sa mai fiu chimata pt declaratii ? Poate fi ceva mai nasol ? pot avea eu vreo vina pt ca dosarul a fost clasat ? de ex sa zica ca m-am sustras etc.
Oare ce motiv au avut sa claseze fara fiu citata ? Mai poate fi clasat din nou ?? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
panduri11, utilizator
Fara a se studia dosarul nu cred ca este posibil ca vreun avocat sa va lamureasca.

Nu aveati cum sa va sustrageti din moment ce nu ati fost citat.
Daca ati fost citat si nu v-ati prezentat pot avea loc alte discutii...

Asteptati o noua citatie si vedeti ce veti face.
Vreti sa spuneti ca daca cineva primeste o citatie la politie pt cercetari intr-o urmarie penala , si nu se prezinta atunci dosarul este clasat ?
Redeschiderea urmariri penale se face daca partea vatamata face din nou o plangere la un prin-procuror ? Pe o citatie scrie ca in caz de neprezentare fara motiv , se emite mandat de aducece , nu scrie ca se renunta la urmarirea penala .

De la judecatorie a spus numele celui care a pus plangerea impotriva mea, alte detalii nu-mi spune pt ca din al motiv am fost chemanta acolo art 355 alin 4, nu ar fi tb sa imi dea si mie dreptu la aparare ? numai cu avocat puteam face acest lucru ? Eu nu am reusit sa aflu ce plangere a facut , am vb cu acea presoana si am lamurit, noroc ca ii mai aveam nr de tel.
Eu consider ca aveam si eu dreptu sa fiu informata ce fel de cercetari s-au facut impotriva mea inainte de a fi dosarul clasat sau nu e asa ?
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
panduri11, utilizator

Alte discuții în legătură

Redeschidere proces penal rrocambole rrocambole Am citit in presa despre redeschiderea dosarului mineriadelor. In ce conditii se poate redeschide un dosar penal si in baza carui articol de lege? (vezi toată discuția)
Cine emite ordonanta cand se cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 in ian 2014 a fost solutionat un dosar penal prin scoaterea de sub urmarirea penala a lui X. in 2016 cer redeschiderea acestui dosar deoarece au aparut ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar penal Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU BUna seara ! Se poate redeschide un dosar penal solutionat prin NUP deoarece fapta nu se regaseste in Codul penal . Am depus contestatie la procurorul ... (vezi toată discuția)