avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului cu acordul partilor

Lucrez de 7 luni la o gradinita particulara. Intre timp am reusit sa obtin un post in invatamantul de stat. Am vrut zilele trecute saq-mi dau demisia cu preaviz insa patronul firmei a refuzat sa semneze demisia respectiva. Am fost acuzata ca vreau sa scap de un conflict pe care il am cu niste parinti pt ca al lor copil a cazut in timpul turei mele si s-a lovit. Patronul a copnsiderat ca sunt vinovata si a sustinut sus si tare ca vrea sa ma dea afara motiv de indisciplina. Am fost sfatuita sa imi dau demisia cu asa numitu7l acosd al partilor, lkucru pe care l-am facut. am primit inapoi o copie cu numar de inregistrare de la firma pe care scrie: se primeste sub rezerve. a se astepta acordul conducerii! A doua zi mi s-a spus telefonic ca a fost semnat acest acord si ca e in drum spre itm, apoi mi s-a adus la cunostinta ca daca parintii fetitei cu lovitura vor da in judecata gradinita, eu voi plati pagubele. Am refuzat atunci sa-mi asum responsabilitatea si de atunci..adica de 2 zile... nu am mai primity nici un semn de viata de la firma. Mi s-a spus, atunci cand am plecat de la firma cu acel acord in mana, ca nu e nevoie sa mai vin la servici dupa ce acerdul va fi semnat si dus la itm. Cum pot afla daca ar trebui sa ma duc sau nu la munca sau daca a ajuns sau nu acel acord la itm sau nu?ma tem ca ar putea sa ma acuze de neprezentare la munca sau de indisciplina.
Cel mai recent răspuns: albastryka , utilizator 19:02, 24 Iulie 2009
Pai nu am impins-o, nu i-am facut nimik...doar ca era pe tura mea si...parintii sustin ca e lovita rau si i-au scos certificat medico-legal.Sefa vrea un tap ispasitor si ma tem ca ma va gasi pe mine si nu stiu cum sa ma apar.Ma gandesc ca daca nu a dus acea cerere la Itm, sa nu ma concedieze altfel si sa nu-mi mai plateasca salariul restant sau chiar sa gaseasca o modalitate sa ma scoata vinovata fiind inca salariata a firmei.
e bine sa abordati problema pas cu pas .
mergeti maine la ITM si nu va lasati pana nu aflati care este situatia D-voastra contractuala cu societatea si apoi relatati pe forum raspunsurile primite . sunt sigura ca " familia " de aici va va ajuta cu sfaturi argumentate legislativ astfel incat finalul situatiei actuale sa fie unul pozitiv .
Chiar daca se va ajunge in instanta cu aceasta problema, va fi citata ca si parat institutia si nu dumneavoastra.
Cu siguranta institutia va solicita si introducerea dumneavoastra in cauza. Si atunci va veti dovedi nevinovatia, argumentand pe conditiile necorespunzatoare din institutie.
Legat de cererea pentru incheiere contractului de munca...am fost azi la ITM si nu e inregistrat nimik asa ca am sunat la firma. Mi-a raspuns sefa si m-a facut co ou si cu otet ca am vb cu colega mea si am spus ca mai sunt si alte gradinite care fac angajari si ca nu mi-a aprobat demisia. Mi-a mai spus ca mi-o va aproba cand ma voi duce sa-mi fac lichidarea si cand voi da caietul educatorului. I-am spus ca ma voi duce luni si mi-a spus ca sa nu ma astept sa rezolv asta repede pentru ca ea are nunta...se casatoreste pe 31 iulie.... si ca nu are ea grija unei...citez: tarfe ordinare!cam cat de corecta e treaba asta?ma voi duce luni si ii voi face lichidarea si ce mai vrea ea si apoi voi face prin posta inca o cerere si daca nici atunci nu va semna am inteles ca voi putea sa ii fac reclamatie la ITM, si atunci se va vedea reaua intentie a angajatorului. Pana atunci ea este obligata sa imi plateasca salarul restant, nu?ziua de salar e pe 30 iulie.
Doamna,

firma nu este nevoita sa accepte cererea dvs. de incetare a contractului cu acordul partilor, 55b.
Pe de alta parte, firma nu va poate impiedica sa va dati demisia, cu un preaviz de 15 zile calendaristice, ceea ce este si indicat sa faceti daca nu vreti sa mai lucrati la ei.
demisia nu este o cerere, ci un act unilateral al dvs., care nu trebuie aprobat ca sa isi produca efecte.atunci nu mai conteaza maritisul nimanui, si nimic altceva
decat sa o mai taraganati cu acea cerere, tot incercand sa obtineti incetarea contractului prin acord, mai bine va dati demisia si in 15 zile ati scapat. evident, pana va inceteaza contractul - pana in ultima zi - sunteti salariata si in final va trebui sa vi se plateasca salariul restant.

eu cred ca firma dvs. se complica inutil facandu-va dificultati la plecare, care dificultati oricum nu ajuta la nimic.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
smeagull, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi Sanziana2017 Sanziana2017 Buna ziua. Ajutati-ma,va rog cu o informatie.Lucrez la o firma nordica pe o functie de Sef Serviciu Administrativ(Sef de tura) de 1 an jumatate,doresc sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz tibache76 tibache76 Sotia mea si-a dat demisia in timp ce se afla in concediu medical.Angajatorul a aprobato cu un preaviz de 15 zile.Problema este ca sotia beneficiaza in ... (vezi toată discuția)