avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Constestatie retinere permin auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Constestatie retinere permin auto

Buna seara,
Astazi 6.12.2015, in jurul orei 16:00, mi s-a retinut permisul auto pe motiv ca nu am acordat prioritate in sensul giratoriu. Cand m-a oprit politia dupa vreo 200 de metri de la sensul giratoriu, m-au intrebat de ce nu am acordat prioritate unui pieton (nu era niciun pieton pe nicio trecere), apoi mi-au spus ca nu am acordat prioritate in sensul giratoriu, dar nu stiau nici macar cui nu i-am acordat prioritate in sens, deoarece nu a oprit si autoturismul acela ca martor pt retinerea permisului meu. Nu m-au lasat sa scriu la mentiuni nimic, a trecut unul din politisti "am gresit si nu am acordat prioritate in sensul giratoriu ", iar la martori nu a semnat nimeni pe procesul verbal. Daca ma duc sa fac contestatie, am sanse sa imi recuperez permisul? Eu fiind din Braila, trebuie sa fac contestatie in Bucuresti (unde mi s-a retinut permisul) sau in Braila? Mentionez ca am si un martor care a fost cu mine in masina. Astept raspuns. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2015
CristianMoroianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:10, 7 Decembrie 2015
Plangerea contraventionala impotriva procesului verbal incheiat de politie se depune in terman de 15 zile la Judecatoria sectorului din Bucuresti la care este arondat locul faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat podu iloaiei jud. iasi catargiu_bogdan catargiu_bogdan Buna ziua, Sunt din Bucuresti si am fost plecat la Iasi in weekend. Mergand catre Iasi, in localitatea Podu Iloaiei, un pieton se afla pe carosabil intre ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - "neacordare de prioritate unui pieton" ContSters303549 ContSters303549 Buna seara, Haideti sa va impartasesc experienta de astazi dimineata. Fiind pe DN5, Bucuresti - Giurgiu, in localitatea Jilava, oprit fusai de domnul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in urma unui filmulet neclar Muscalu J Muscalu J Buna ziua, am nevoie de ajutor. In data de 20.02.2023, in jurul orei 12:00, s-au prezentat 3 masini de politie la mine la poarta, intrebandu-ma ce facusem in ... (vezi toată discuția)