avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pensionar cu pensie de 350 lei
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pensionar cu pensie de 350 lei

In calitate de administrator al unei SRL si al unei II am fost girant , avalist pentru contracte de credit, BO etc. Acum sunt executat silit de catre executori.Mai am doar o pensie de boala de aprox. 350 lei.Din aceasta pensie mai pot fi retinute sume?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:02, 9 Decembrie 2015
Nu, deoarece este mai mică decât jumătate din salariul minim .
Mai multi executori retin din aceasta pensie cate 5-10-15 lei si eu mai primesc doar 300 de lei. Daca nu este legal eu ce pot face , in cat timp si evident fara a cheltui bani si timp din motive de boala?
Art. 728

Limitele urmăririi veniturilor băneşti


(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.


Cei de la Casa de pensii greșesc. probabil că poprirea a fost înființată cănd salariul minim era sub 700 lei.

Ar trebui să le atrageți atenția că fac ceva ilegal.

Ce aș face eu? Plângere penală, împotriva executorilor. Rețin ilegal sume neurmăribile silit.
Din nou multumesc.Cativa dintre executori ar merita plangere si numai pentru atitudinea avuta.
1. Un e-mail adresat Casei de Pensii ar trebui sa fie suficient din punct de vedere legal (pentru a-i atentiona ca nu este legal sa retina bani din 350 lei ) sau trebuie mers "romaneste " de cateva ori personal pana acolo?
2.Carei Case de Pensi trebuie sa ma adresez , teritoriale sau judetene?
3.Cine are obligatia d.p.d.v. legal sa stie ca acesta este singurul meu venit si ca nu au voie sa retina bani din el?Teoretic as putea avea mai multe venituri si atunci ar fi legal , presupun.Multumesc inca o data .
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Poprire din pensie sub salar minim papiu papiu Buna ziua. Acum aprox. 2 ani m-i s-a pus poprire pe salar-ceea ce era corect-legal.Dupa inca 1,5 ani m-i s-a mai pus o poprire(am girat pe cineva ... (vezi toată discuția)
Executare silita hero hero Buna ziua, Doresc sa stiu daca poprirea infiintata asupra veniturilor lunare se infiinteaza asupra unei treimi din veniturile nete sau asupra unei treimi din ... (vezi toată discuția)
Executare silită, imposibilitate de a onora datoriile georalu1979 georalu1979 Doresc o soluție în legătură cu niște popriri ca urmare a unor incunviintari de executare silită. Din cauza unor probleme de sănătate, m-am pensionat ... (vezi toată discuția)