avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum servitute

Buna ziua
am achizitionat de curand (5) zile un teren , in vederea construirii uni case . dar am aflat ca intr e mine si vecinii spate - fata exista un drum de servitute de 4m latime , pe toata latura scurta a proprietatii , pe care ex proprietar nu mi a spus nimic . practic nu imi ia din cei 365 mp. dar (( ma arunca )) cu viitoarea constructie inspre unul din vecini. mentionez ca in momentul achizitionarii l am intrebat pe proprietar daca imi ascunde ceva iar acesta a negat. care ar fi calea legala a rezolvarii acestei probleme . Multumesc
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 16:05, 21 Decembrie 2015
Si la cadastru nu e trecut drumul? Nu e trecut la vecinatatile terenului cumparat de dv?
Din moment ce d-voastră aveți în proprietate mp. stabiliți și cunmpărați, pt. care ați plătit prețul respectiv, care ar fi nemulțumirea d-voastră față de existența , în afara proprietății d-voastră , a unui drum, Acesta este dr.d-voastră de acces la calea publică sau a altor imobile care folosesc acest drum-de fapt nu ar avea relevanță.
Ii impune limite pentru constructie diferite de un teren cu alta destinatie.
Buna ziua.Iata in 2 pasi ce s a intamplat : Am vazut o casa batraneasca intr o curte mi a placut , am contactat proprietarul care mi a confirmat ca este de vanzare locatia respectiva . Eu atunci am vazut curtea ( un dreptunghi ) iar proprietarul mi a ascuns ca acea curte defapt ar avea aprox 400 mp El mi a spus doar de 365 mp Ascunzandu-mi faptul ca pe acolo trece un drum de servitute . Mi a confirmat abia dupa ce am achizitionat . Mentionez faptul ca eu nu am avut (( o ruleta )) :-) la mine sa masor curtea . Am fost pus in fata faptului implinit abia dupa plata ultimei transe de bani . Este ok ?! Si a 2 intrebare ar fi daca pe mine ma obliga legea sa delimitez casa pe care o voi construi printr un gard de drumul de servitute . Va Multumesc
Ceeace ați cumpărat d-voastră sunt cei 365mp. Restul de 35mp pot să facă parte sau nu dintr-un drum de servitute. Acum trebuie văzut dacă acest drum există stabilit în favoarea cuiva(a vecinului) în cazul în care acesta nu are altă ieșire la drumul public.
Dacă există având categoria de folosință de drum de acces, aveți obligația de a permite trecerea vecinului pe acest drum. Totodată, pt. liniștea d-voastră , aveți dreptul să vă împrejmuiți suprafața deținută, inclusiv înspre acest drum , formând astfel o delimitare între propr. d-voastră și vecinul.
Dacă nu există trecut acest drum absolut niciunde, dacă vecinul are acces pe altă cale la drumul public, aveți dreptul să îngrădiți întreaga proprietate(400mp)solicitând apoi rectificarea CF.

Alte discuții în legătură

Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Drum servitute mihai62 mihai62 Sunt propietar pe o curte,416mp din total de 460mp,restul fiind parte indiviza atribuita la trei proprietari ce detin trei apartamente din patru,al patrulea ... (vezi toată discuția)
Tulburarede posesie sau altceva ? leusan leusan Parintii decedatii amindoi ,a ramas printre alte bunuri mobile si un imobil cu o supr de 74.29 + teren aferent 400 de mp conf unui contr de -vinzare ... (vezi toată discuția)