avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Legi privind partidele politice
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Legi privind partidele politice

Buna seara,
Am si eu o intrebare. Exista vreo lege care interzice promovarea partidelor politice, in afara perioadelor campaniilor electorale?
Mai exact... Daca imi infiintez un partid politic, am voie sa imi fac promovare,pentru a atrage membrii noi, prin distribuirea de pliante in spatii publice (la cutiile postale, in piete, pe strada, etc)?
Va multumesc frumos pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: marco_se , utilizator 13:27, 26 Ianuarie 2016
Nu exista niciun act normativ care interzice asa ceva.

Campania electorala este cu totul altceva decat promovarea unui partid in scopul atragerii de noi membrii.
Multumesc frumos pentru raspuns... Asadar, este voie sa se promoveze partidele politice, in vederea atragerii de membrii noi, in spatii publice?
Se pot imparti pliante in spatii publice.
Multumesc pentru raspuns!
S ar putea sa fie o problema daca folositi semnul electoral al partidului in afara campaniei electorale. Nu pot sa garantez, dar e preferabil sa evitati. Folositi semnul permanent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire pliante crestine mariamat mariamat Suntem o asociatie caritabila infiintata in anul 1999 cu activitati sociale de ajutorare . In anul 2014 am completat statutul la Art.8 cu punctele : f ) ... (vezi toată discuția)
Personal contractual/ partid politic georgescuanca georgescuanca Pot sa ma inscriu intr-un partid politic daca am calitatea de personal contractual in cadrul unei primarii? (vezi toată discuția)
Afise electorale Igor1987 Igor1987 Este ilegal folosirea tricolorului in pliante electorale ? (legea face referire doar la afise) Dc DA, care e pedeapsa ? Dar dc culorile sunt despartite ... (vezi toată discuția)