avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovirea unui cadru didactic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovirea unui cadru didactic

Buna ziua,

Anul trecut o profesoara mi-a lasat copilul sa plece de la cursuri nesupravegheat,ffind in pericol pe strada. Cel mic avand aproape 6 ani. Desi am facut sesizari aceasta nu a patit nimic. Nu mi-a audiat martori prpusi. Cu alte cuvinte ei au considerat ca daca a ajuns intreg si nevatamat acasa ce conteaza ca a mers singur pe strada.
Intr-o zi am vazut-o pe strada pe aceea d-na, mi-am adus aminte ce a facut, si i-am dat o palma. Acum a adus o inregistrare video ca proba si ma acuza de lovire.
I-am dat doar o palma si mi-am vazut de drum fara sa-i zic nimic. Nici nu se compara cu suferinta pe care mi-a pricinuit-o. Acum sunt chemata la politie pt audiere.
Ce mi se poate intampla? Ma puteti ajuta cu un sfat va rog.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 12 Decembrie 2015
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Puteti fi acuzata de infractiunea de lovire si alte violente, pedeapsa poate fi inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
[ link extern ]
Este posibil sa primiti o amenda avand in vedere fapta savarsita dar ar fi de preferat sa va impacati cu persoana vatamata ptr a-si retrage plangerea.
Va cereti scuze, o invitati la o cafea, invocati ca erati stresata, etc., chestii din astea.
i-am dat o palma si are ca proba o filmare video, care din cate am observat se vede ca sunt langa ea, apoi cand trec strada. Nu are cerificat medico legal
Multumesc.
Si amenda cat ar fi?
Ea ce pedeapsa primeste ca lasa copii sa plece nesupravegheati de la cursuri.?
Sa inteleg ca dumneavoastra nu va departati de copil nici 2 metri chiar si cand iese afara?!
Ati atacat un alt adult fara motiv - inseamna violenta. Cum a zis predecesorul impacati-va decat sa regretati. E un profesor la 24 elevi. Cam cum credeti ca poate acesta sa-i supravegheze tot timpul? Sunt sigur ca trebuia sa ii lase pe ceilalti in clasa nesupravegheati si sa va aduca copilul acasa.
Cam ce ati face daca trece cineva pe langa dumneavoastra si va ia la palme?
Ganditi-va bine.

Editat de moderator simonette12 motiv pct.2.2 din Regulament/atac la persoana
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Urgent carmensitta carmensitta Am si eu o problema sotul meu a aparat copilul batut de un alt baiat de 12 ani luandu-l pe acela de urechi si despartindu-i, iar eu au venit la usa cu 3 ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza fapta si ce-ar trebui sa faca andr33apn andr33apn Buna ziua, O colega a fost enervata de un copil pana la maxim si l-a palmuit (palme in urma carora i-a lasat o zgarietura).Parintii acsetuia au scos copilului ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente E7890r E7890r Buna sara. In primul rand , eu sunt minor si am varsta de 17 ani . Ieri in jurul orei 14:15 mergeam pe strada cu prietena mea , si am trecut pe langa un grup ... (vezi toată discuția)