avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract comodat

Cum capata data certa contractul de comodat , altfel decat prin autentificare la Notar (intrucat nu e obligatorie incheierea in forma autetica )?
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 08:44, 27 Iulie 2009
Asa e.Nu legalizeaza ca nu sunt notari.
Ei atesta identitatea partilor care s-au prezentat in fata lor si au incheiat contractul de comodat.
Prin incheierea de atestare dau data certa.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Am inteles acum.
Ca si onorariu costurile unui astfel de contract prin intermediul unui avocat sunt de regula mai mici decat un contract incheiat de notar (acela se taxeaza in functie de val estimata )

Pentru deducerea cheltuielilor de combustibil e suficient contract de comodat sau e nevoie de data certa ?
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
Iael, utilizator
Dar cine sunt partile in acest contract de comodat . Cine e comodantul si cine e comodatarul. Este intre o persoana fizica si una juridica?
Persoana fizica cedeaza gratuit folosinta unui apt unuei societati ( societatea apartine aceleiasi persoane fizice ).

Prin inregistrarea contractului in registrele societatii acesta dobandeste data certa.
Dar in contractul de comodat se pot prevedea niste obligatii pentru comodatar referitoare la suportarea cheltuielilor cu intretinerea apartamentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul executoriu apeiron2 apeiron2 Rog sa ma ajute cineva. Am incheiat un contract de imprumut de consumatie( o suma de bani) sub semnatura privata . Ce sanse am sa-mi recuperez banii.Acest ... (vezi toată discuția)
Avocatul confera data certa ? Mihaela Enache Mihaela Enache Art 3.alin.1) din Legea 51/1995 : Activitatea avocatului se realizeaza prin: c)\"redactarea de acte juridice, atestarea identităţii părţilor, a ... (vezi toată discuția)
Model incheiere dare data certa si.. Irina S. Irina S. Va rog, imi poate da cineva un model de Incheiere de data certa? Totodata, imi puteti spune ce timbre trebuie sa prezinte partea pentru a obtine aceasta ... (vezi toată discuția)