avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta de somaj de la o firma inchisa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta de somaj de la o firma inchisa

buna ziua , numele meu este Sorin si am urmaroare problma, am nevoie de o adeverinta care sa ateste faptul ca firma la care am lucrat pana in 11 2008 a platit cotizatia pt somaj in perioada respectiva...numai ca aceasta firma si a incetat acctivitatea din 01 2009 si nu poate sa mi elibereze aceasta adeverinta. cum se procedeaza ca sa pot obtine un act oficial care sa mi dea dreptul la somaj. firma la care am lucrat acum...recent .mi a eliberat acest document dar e doar pe 3 luni ca atat am lucrat la ei. va multumesc si sper sa se gaseasca o solutie ca nu sunt singurul:)
Cel mai recent răspuns: bbbea , utilizator 12:20, 8 Iulie 2011
mergeti la ITM si faceti acolo o cerere in acest sens.
elladomi a scris:

mergeti la ITM si faceti acolo o cerere in acest sens.
la ITM? sau la AJOFM care vrancea sau Bucuresti?
elladomi a scris:

mergeti la ITM si faceti acolo o cerere in acest sens.
am uitat sa precizez ca eu sunt din Focsani si firma cu pricina e din Bucuresti.
La Inspectoratul teritorial de munca Bucuresti deoarece acolo a depus firma declaratiile lunare pentru plata contributiei.
Art. 18. - (1) In vederea certificarii stagiilor de cotizare si a stabilirii dreptului la indemnizatie de somaj, angajatorii au obligatia, odata cu inmanarea carnetului de munca, de a elibera persoanelor carora le inceteaza raporturile de munca sau de serviciu o adeverinta din care sa rezulte baza lunara de calcul prevazuta la art. 14, pentru fiecare luna, din ultimele 12 luni, inainte de data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, pentru care acestia le-au retinut si virat la bugetul asigurarilor pentru somaj contributia individuala prevazuta la art. 27 din lege si au platit contributia datorata de angajator prevazuta la art. 26 din lege, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 26, precum si, dupa caz, urmatoarele:
a) daca inregistreaza debite la bugetul asigurarilor pentru somaj;
b) perioada pentru care nu s-au platit contributiile la bugetul asigurarilor pentru somaj si suma aferenta acestei perioade;
c) daca se regasesc in una dintre situatiile prevazute la art. 34 alin. (2) din lege.
(2) Adeverinta prevazuta la alin. (1) va contine si perioadele in care s-a prestat activitatea, perioadele pentru care raporturile de munca sau de serviciu au fost suspendate, precum si data si motivul incetarii acestora.
(3) Adeverinta prevazuta la alin. (1) se verifica si se certifica de agentiile pentru ocuparea fortei de munca pe baza declaratiilor lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj depuse de angajator si a inscrisurilor efectuate in carnetul de munca sau, dupa caz, doar pe baza inscrisurilor efectuate in carnetul de munca.
Declaratile se depun la ALOFM Bucuresti, nu la ITM.
Mai insistati la firma respectiva, chiar daca si-a incetat activitatea evidentele se pastreaza. Daca nu vor faceti sesizare la Agentia de Somaj in vedere efectuarii unui control.

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru somaj danat2905 danat2905 M-am confruntat cu urmatoarea problema: a trebuit sa-mi depun dosarul pentru somaj, si am avut nevoie de adeverinte de la toate firmele unde am lucrat dupa ... (vezi toată discuția)
Patronul refuza sa-mi dea actele pentru somaj ContSters155784 ContSters155784 Buna seara! contractul meu de munca a incetat din luna mai anul curent si nici pana acum patronul nu mi-a dat toate actele necesare pentru a merge la ajofm. Nu ... (vezi toată discuția)
Probleme acte somaj dante7 dante7 Buna, M-am prezentat la AJOFM cu dosarul si m-i sa spus ca adeverinta privind cotizatia la somaj nu este buna deoarece nu are stampila AJOFM si nu am stagiu ... (vezi toată discuția)