avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil scos din țară de mamă fără acordul tatălui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil scos din țară de mamă fără acordul tatălui

Mama, în urma divorțului de tată, din anul anul 2004, l-a scos pe băiat din țară fără acordul tatălui, deși acesta avea drept de vizită acordat de instanță, doar în prezența mamei. Tatăl, in urma unei intervenții chirurgicale pe creier din anul 2002, avea crize comițiale. Din anul 2005, acele crize nu mai sunt prezente, datorită unor medicamente. Mai mult, tatăl lucra într-o fabrică, inginer de întreținere atunci când l-a scos pe băiat din țară. Băiatul, ajuns in Italia, a intrat la un liceu de informatică însă, vrea să renunțe pentru că nu știe matematică. Tatăl poate să-l pregătească, însă băiatul nu poate să vină deși este interesat să cunoască. Ce poate să facă tatăl pentru băiat ? Băiatul are 14, împliniți în 4 iunie. În acest moment, tatăl are drept de a avea permis de conducere, din anul 2008, conform unei hotărâri din anul 2003 (ce permite tuturor celor ce nu au mai avut crize în ultimii doi ani, să posede permis de conducere).
În urma divorțului, mama a solicitat și primit, deși nu pe drept, 15.000 Euro, de la tatăl, întrucât nu a contribuit cu nimic material, nu a lucrat, ba mai mult, tatăl a întreținut și un copil avut de mamă anterior căsătoriei cu fostul soț.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:05, 13 Decembrie 2015
Trebuie încheiat un acord între părinți cu privire la modalitățile în care se vor desfășura relațiile personale. Dacă nu se poate atunci nu aveți decât să o acționați pe mamă în instanță.
Instanța competentă este cea din Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura pentru scoaterea minorului din tara llm llm buna seara fosta sotie a revenit in tara pentru ca are nevoie de semnatura prietenului meu pentru a se putea stabili cu fetita in afara, iar el nu vrea sa ii ... (vezi toată discuția)
Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)
Minor- schimbare domiciliu minor Vasilica-Irina Vasilica-Irina Buna ziua as avea o intrebare am o fata de 8 ani jumate si a fost incredintata tatalui definitiv si irevocabil eu locuiesc in spania iar fostul sot in ... (vezi toată discuția)