avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta instantei - Ordonanta de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta instantei - Ordonanta de plata

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
avem introdusa o cerere de chemare in judecata ce are ca obiect ordonanta de plata, ce a fost depusa la instanta competenta de la sediul creditoarei/prestatorului.
Se poate ridica exceptia de necompenetanta, in situatia in care partile au convenit prin contract ca in caz de litigiu, partile se vor adresa instantelor de la sediul prestatorului (creditor).

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters372198 , utilizator 15:48, 11 Decembrie 2015
depinde de natura litigiului

exemplificativ, pretentiile izvorand din litigii de munca merg la instanta de la domiciliul creditorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura judecata Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Sunt chemat in judecata in cluj , dar eu sunt din constanta, cum pot proceda ? pot trimite cerere de judecare in lipsa sau pot trimite cerere de ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala nicole28C nicole28C este competent tribunalul bucuresti pentru un litigiu intre un fost angajat care facea distributie pe bucuresti?Mentionez ca firma isi are sediul in alba iulia ... (vezi toată discuția)
Utilizare adresei de domiciliu al reprezentantului firmei ca adresa in contract ion minca ion minca situatia unui contract: - cu un srl cu sediul social in provincie - in contract asociatul unic/reprezentant mai indica a doua adresa din Bucuresti. In fapt ... (vezi toată discuția)