avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Semnatura in acte publice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Semnatura in acte publice

Buna ziua, in primul rand vreau sa imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. Am o problema si sper ca cineva poate sa ma ajute. Situatia este urmatoarea. Un prieten a mers la banca pentru un dosar de credit, si a adus toate actele cerute de banca semnate si stampilate in original de angajator. Functionara bancara a cerut suplimentar, deasupra semnaturii originale care certifica copia contractului de munca (semnatura directorului de resurse umane si stampila societatii) a cerut numele in clar a persoanei care a semnat. Eu am considerat ca semnatura fiind autentica si in origina (nu xerox), stampila clara si vizibila si am considerat ca documentul era certificat de societate, deci numele in clar era doar o masura informativa si l-am sfatuit sa scrie singur numele in clar, persoana respectiva fiind in concediu. La banca au fost facute copii xerox dupa acte si au fost pastrate, respectivului fiind-ui interzis ma mai aplice vreodata la credit la banca respectiva. As dori sa ma ajutati in urmatoarele probleme:

1) Unde pot gasi legile legate de semnarea unui act si care ar fi acestea. Vreau sa stiu daca este ilegal ce am facut, si in cazul in care am dreptate vreau sa merg la banca cu legea in fata.
2) In cazul in care nu a fost legal ce am facut, ce se poate intampla. Mentionez ca creditul a fost respins, deci nici un prejudiciu nu a fost respins. Noi am luat actele originale la plecare, banca a pastrat doar copii xerox.

Va multumesc anticipat.

Alexandru Cogalniceanu
Cel mai recent răspuns: alexcogalniceanu , utilizator 21:24, 24 Iulie 2009
Stimate domn,
Din ceea ce descrieti dvs deduc ca persoana a scris numai numele in clar , semnatura existand deja! Ori acesta nu este un fals!
Si nu vad legatura cu creditul! E o aberatie ca un credit sa fie respins pe un motiv de acest gen!
B-)
Va multumesc pentru raspuns.
Da, semnatura era data de directoarea departamentului de resurse umane si stampila in original vizibila 100%. Respectivul a scris deasupra semnaturii numele in clar. Creditul a fost respins, si o interdictie la toate serviciile de creditare ale bancii, pe viata. Motivul a fost "fals in acte publice". La tentativa de frauda nu cred ca avea cum sa il clasifice deoarece nu a modificat nici o suma pentru a cere mai multi bani, nimic care sa nu fie aprobat de angajatorul sau si oricum nu a beneficiat nici o secunda de serviciile bancii.

Va rog mult pe dumneavoastra sau oricine stie legea care clarifica aceste probleme legate de semnaturi, etc. sa imi spuna unde o pot gasi, pentru a putea merge la banca si a remedia situatia. Am fost tratati ca ultimii infractori, parca furasem banca de ceva. O situatie foarte jenanta. Vreau sa clarific ca absolut toate actele erau in regula, semnate de directorul general in persoana, sumele au fost verificate telefonic de functionara bancara si nu a gasit nici o neregula in adeverinta de venit, unica problema e cea de care v-am vorbit.

Va multumesc ,
Alexandru Cogalniceanu
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
alexcogalniceanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza grafologica, nelamurire BodoFBI BodoFBI buna ziua, as dori sa aflu daca se poate face expertiza grafologica pe o copie a unui contract individual de munca care este fals, deci nu exista un original ... (vezi toată discuția)
Un ultim deranj foarte important Consultant Covasna Consultant Covasna Buna ziua. In primul rand imi cer mii de scuze fiindca am postat foarte mult emesaje pe forum, si multe intrebari dar sunt disperat. Acum am aflat ceva ... (vezi toată discuția)
Intrebare-legalitate decizie concediere MihaiCL MihaiCL Buna ziua. In primul rand imi cer mii de scuze fiindca am postat foarte multe mesaje pe forum, si multe intrebari dar sunt disperat. Acum am aflat ceva ... (vezi toată discuția)