avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon familie de catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon familie de catre mama

Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!!
Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ,(eu am ramas cu fetita acasa)de unde s-a intors sapatamana trecuta cu iubit cu tot!!!! doar sa-mi comunice ca vrea sa divorteze dar pana una alta ia imi ia copilul si o duce la parinti ei !!! Ce pot sa fac???Imi vreau copilul inapoi!! Un tata disperat!!!
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2015
szabo1, utilizator
Introduceti actiune de divort: solicitati stabilirea domiciliului minorei la dvs.
In paralel, introduceti si o actiune numita ordonanta presedintiala, prin care solicitati stabilirea domiciliului minorei la dvs. pana la solutionarea cererii de divort. Aceasta actiune se va judeca in procedura de urgenta, iar hotararea pronuntata va avea caracteri provizoriu, pana la pronuntarea hotararii pe fond.
Copilul creste cui parintii. Nu stiu de ce ati permis doamnei sa ia copilul sa-l duca aiurea, dar mergeti si-l luati inapoi. E copilul dv., sta cu mama sau cu tatal, nu cu bunici, verisori sau alti vecini.
In rest, faceti cum doriti, divort, incercari de impacare etc.
Doamna unde e daca fata e la bunici?
Bănuiesc că mama copilului va pleca din nou în străinătate. Dacă da, atunci folosiți și acest argument.
Ea a venit in tara cu iubitul si se intoarce in Germania in cateva zile.Despre ce impacare sa mai vorbim?A luat copilul de la mine cu pretextul ca o duce la parintii ei in vizita si nu a mai adus-o inapoi!Mi-a spus senina ca ea a decis ca copilul ramane cu parintii ei cat ea e plecata si daca nu-mi convine sa bag divort.Intrebarea mea era daca plecarea ei se considera abandonul minorului dat fiind ca a plecat deja de cateva luni si s-a intors deja cu concubinul???
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2015
szabo1, utilizator
Mergeți și luați-vă copilul după de pleacă mama în străinătate. Copilul se crește de către părinți nu de către bunici.
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2015
Adrian ALBU, Avocat

Alte discuții în legătură

Deplasarea copiilor in tara si in strainatate c_mircea c_mircea Legea 272 Art. 18 (2) Deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si cu acordul ambilor parinti; orice neintelegeri intre ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Procura, drept de vizita Anairam94 Anairam94 Mama fetei vrea procură sa iasă cu fata din tară pentru o săptămână. Întrebarea tăticului este, ce se întâmplă dacă mama nu respecta termenul ... (vezi toată discuția)