avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Despagubiri Orange
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Despagubiri Orange

Buna ziua,

in luna mai al acestui an am incheiat un contract de telefonie mobila cu orange...dupa nenumarate facturi incarcate am decis sa ma transfer la vodafone prin portarea numarului in luna noiembrie. acum mi a venit de plata la orange 1380 lei despagubiri si 150 lei factura ceea ce mi se pare anormal.cum as putea sa fac sa nu fiu obligata sa platesc aceste presupuse despagubiri?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:53, 18 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
adyyy7 a scris:

Daca ati semnat un contract pe o anumita perioada, sunteti obligata sa il respectati sau sa achitati despagubirile respective.


pai dece ?tocmai am citit aici un articol legat de aceasta situatie si am vazut si la stiri ca ANPC a castigat procesul cu operatorii de telefonie legat de rezilierea contractului; articolul spune :
“Legea instituie o protectie pentru consumatorii persoane fizice pentru ca acestia sa nu fie supusi unor abuzuri. Asta inseamna ca legea se aplica si protectia instituita de aceasta devine activa in momentul in care se activeaza clauza abuziva din contract care l-ar putea obliga pe client sa plateasca taxa de reziliere . Astfel, legea sanctioneaza ACTIVAREA clauzelor abuzive, dupa momentul intrarii ei in vigoare, adica dupa data de 20 iulie, fara sa aiba importanta faptul ca acel contract din care face parte clauza abuziva a fost semnat inainte de intrarea in vigoare a legii. Acesta este singurul punct de vedere juridic oficial, si imbratisat atat de ANPC cat si de magistratii cu care am discutat.”, a declarat initiatorul legii, senatorul Iulian Urban.

Legea se aplica doar consumatorilor persoane fizice, ”intrucat asa sunt construite peste tot in lume legile in materie de protectie a consumatorilor” este de parere senatorul Urban.

”Prin urmare, in toate cazurile in care operatorii de telefonie mobila vor invoca faptul ca acel contract este semnat inainte de intrarea in vigoare a legii, dar clauza abuziva s-a activat dupa data de 20 iulie 2010, adica clientul a cerut dupa aceasta data rezilierea contractului, incalca legea, si trebuie reclamati imediat la ANPC si dusi in Justitie acolo unde vor putea fi obligati sa plateasca daune clientului”, apreciaza Iulian Urban.

pana la urma cum ramane ? esti obligat sau nu? pt ce s-a mai dat aceasta lege ?(161/2010) si pana la urma cum te poate face operatorul sa platesti decat tot dandu-te in judecata ; si cum sa te dea in judecata, are curaj ? ce sanse are sa castige?
Omului nu i s-a cerut taxa de reziliere, ci despagubiri.
Nu le da, se vor judeca si compania va trebui sa dovedeasca ca a avut un prejudiciu de atat.
legea zice asa :
dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauză contractuală sau înţelegere între părţi, în cazurile prevăzute de lege, aceasta fiind considerată nulă de drept. Drepturile părţilor referitoare la o justă despăgubire nu vor fi afectate în cazul denunţării unilaterale


asta inseamna ca abonatul datoreaza despagubiri daca prin abonament a beneficiat de reduceri de tarif, extraoptiuni, telefon cu pret redus etc, pt asta datoreaza despagubiri.
firmele gen Orange ,Vodafone pot oricand sa spuna ca ti-au facut reduceri de tarif ,extraoptiuni pt ca nu au niste abonamente standard cum are RDS ;plus ca iti mai bagau niste telefoane pe gat cand se apropia expirarea contractului sub diferite pretexte(client fidel,puncte bonus) asa ca pot oricand sa iti ceara despagubiri ; in contractul meu la penalizari in caz de reziliere nu este trecuta nici o suma ,mi se pare normal la incheierea contractului sa si iti spuna suma sau metoda de calcul pt ca altfel pot sa interpretez ca nu am nimic de plata
De ce sa scrie, nu aveți nimic de plata. Abia când ii veți aduce un prejudiciu, veți ști de cat e.
Pot sa va anunț dinainte cat îmi veți datora dacă îmi veți sparge gemul dacă nu ma gândesc ca îl veți sparge la un moment dat? Întâi îl spargeți și apoi va anunț cat va costa pt ca depinde de moment, în cazul meu la cat găsesc sa cumpăr geamul, în cazul lor, cate luni mai sunt pana la finalul abonamentului.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet wireless mishu83 mishu83 Mi-am facut contract pentru internet cu Zapp(Cosmote) acum 2 luni pe perioada de 24 luni. As dorii sa stiu daca cu noua lege (de reziliere a contractelor ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)
Renuntare abonament orange ionutadriandragut ionutadriandragut buna ziua, vreau sa renunt si eu la abonamentul orange me 5 sunt in ultimile 5 luni de periada contractuala. M-am suparat cu ei sunt client de 5 ani si nu ... (vezi toată discuția)