avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ramas definitiv in urma unei condamnari si se judeca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ramas definitiv in urma unei condamnari si se judeca cu privire la alta fapta

In martie 2015 a fost inchis pentru furt calificat ,fapta petrecandu se pe noul cod ,ulterior fiind condamnat la 2 ani inchisoare ,insa in 2 feb 2013 s-a urcat la volan fara a detine permis de conducere ,era sub influenta bauturilor alcoolice ,si facut un accident rutier in care propietarul care i a inmanat masina s-a ales cu 89 zile spitalizare .acum incepe un nou proces privind accidentul rutier la care va fi condamnat si pt aceasta fapta.Intrebarea mea este de ce dupa aproape 3 ani se judeca si cum o sa se aplice pedeapsa aceasta avand in vedere ca este pe vechiul cod?Se poate face contopire sau la pedeapsa de 2 ani se adauga un spor sau cum se procedeaza ?Pentru fiecare fapta se da o pedeapsa si ramane la cea mai mare ?si se deduce din cat a executat pana acum ?Va rog respectuos sa-mi spuneti
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:46, 15 Decembrie 2015
Cert este ca, in stare de recidiva va ajunge dupa gratii.

Pare sa fie insa vorba de un concurs de infractiuni daca am inteles eu bine.
In acest caz se va face contopirea pedepselor.
Sa incerce sa isi angajeze avocat deoarece fara avocat angajat ii poate aplica un spor de pedeapsa ca asa se cam face acum din ce am observat eu daca oamenii nu se apara bine chiar daca faptele sunt pe vechea lege.

Oricum va fi un caz dificil pentru avocat cred eu...
Contopirea se face conform art.39 N.C.P.
ART. 10 LPACP
Tratamentul sancţionator al pluralităţii de infracţiuni se aplică potrivit legii noi atunci când cel puţin una dintre infracţiunile din structura pluralităţii a fost comisă sub legea nouă, chiar dacă pentru celelalte infracţiuni pedeapsa a fost stabilită potrivit legii vechi, mai favorabilă.
Pai si pe legea noua inseamna ca i se va aplica obligatoriu sporul de pedeapsa?
rosica a scris:

Pai si pe legea noua inseamna ca i se va aplica obligatoriu sporul de pedeapsa?


Pe noua lege sporul e obligatoriu.
Dacă va angaja avocat sa îl întrebe dacă nu cumva ar fi neconstituțional.
Contopirea se face conform NCP asta e cert, asa se stabileste prin LPACP.

Alte discuții în legătură

Legea 194/2011 artemis84 artemis84 Buna ziua... am fost condamnat pe legea 194/2011 la 2 ani si 2 luni plus un spor de 6 luni pentru grup organizat... faptele au fost comise pe vechiul cod dar ... (vezi toată discuția)
Contopire- legea mai favorabila? ContSters341036 ContSters341036 Buna seara. As vrea sa stiu cum se poate face contopirea in cazul urmator : daca 4 infractiuni sunt facute dupa noul cod penal si 1 infractiune dupa vechiul ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan in perioada de incercare mihaistanciu mihaistanciu In martie 2012 am primit un an de inchisoare cu suspendare si 3 ani de incercare pentru conducere autovehicul neinmatriculat si numere false ( desi erau ... (vezi toată discuția)