avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala in forma continuata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala in forma continuata

In anul 2010 am avut o firma.Din prostie sau din dorinta de a face ceva in viata.Am facut cateva lucrari dupa care m-am lasat pagubas.Am fost foarte neglijent,am facut o singura data sau de doua ori actele contabile.In 2014,4 ani mai tarziu,m-am trezit cu control de la frauda pentru ca la imperecherea facturilor ale mele nu erau.Le-am dat toate facturile mai putin vreo 4 sau cinci care nu le-am mai avut cu sume cuprinse fiecare factura intre 200ron si 1000ron.Dupa ce s-au clarificat treburile a reiesit ca datorez celor de la ANAF suma de aprox 7000RON reprezentand impozite.Nu am dispus de suma necesara,am plecat la munca in strainatate de cateva luni,insa m-am trezit ca sunt judecat pentru fapta infracţiuni de evaziune fiscală (Legea 87/1994, Legea 241/2005) art. 9 al.1 lit.b sau c din Legea nr.241/2005 cu aplic. art. 41 al.2 C.C.penal şi art.5 N.C. penal.Habar nu am ce inseamna dar cand am citit pedepsele acordate pentru fapta la care ma incadrez mi-a luat rasufarea.Eu nu sunt in tara,sunt cu copiii si sotia in cipru de 1 an si sper sa pot sa incep sa platesc.Nu am antecedente penale pana in prezent,suma e de 7000ron intrebarea mea este chiar este posibil sa iau intre 2 si 8 ani de puscarie?sau se judeca in functie de suma pe care o datorezi si se poate sa scap cu plata celor 7000ron si o amenda sau ceva cu suspendare.Va rog din suflet sa ma ajutati si sa imi spuneti ce pot pati.Deasemenea ce inseamna urmatoare decizie

În baza art.346 alin.2 C.pr.pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.255/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău privind pe inculpatul N C– A pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prevăzută de art.9 alin.1 lit.b din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 41 alin.2 C.pen. (1968) şi art.5 C.pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul N C – A. Termen de fon

Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
almacace, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:37, 21 Decembrie 2015
Cam subțire motivarea Curții de Apel Suceava...
Ați văzut ca ati găsit ca instantele iau în seama declarația notariala?
Nu știu la Curte de Apel București cum s-ar aprecia...

Oricum,în opinia mea e de domeniul absurdului și noua lege care e slaba de tot...

Absurditatea consta în aceea ca neprevazandu-se în lege aceasta posibilitate în mod expres se aduce o grava atingere egalității în fata justiției pentru ca o interpretare de interdictie a aplicării legii cu obligația de a veni în instanta este ceva ce nu se poate realiza întotdeauna.

Mai rămâne și aspectul dacă parchetul se opune sau este de acord deoarece dacă nu declara apel este în regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacare=recunoastere Bencipici Bencipici Buna dimineata Daca intr un dosar ám trei parti vatamate sí cu doua dintre elé ám impacat ,cu ál treilea neaparat Trebuie sa mert pe baza procedurii ... (vezi toată discuția)
Imi puteti "traduce" aceasta solutie? MihalacheM MihalacheM Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. (1) C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis în data de 13.12.2016 în dosar ... (vezi toată discuția)
La ce se refera aicea contestatie in 3 zile ?si aceste contestati cand sunt solutionate ? Puyan Puyan Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. 1 C.proc.pen raportat la art. 345 alin. 1 C.pen, respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile invocate de ... (vezi toată discuția)