avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sponsorizare

O asociatie non profit care activeaza din acest an in domeniul medical si care nu desfasoara activitate economica poate sponsoriza un spital cu materiale sanitare dintr-o suma aproape egala cu veniturile totale realizate de asociatie din sponsorizarile primite la rindul ei de la alti sponsori ? Exista in cadrul legal vreo limitare in acest sens? Mentionez inca o data ca nu a desfasurat activitate economica in vederea obtinerii unui profit. Va rog mult sa imi raspundeti urgent deoarece trebuie sa decid repede daca dau drumul la sponsorizare sau nu. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
serbanmaria1, utilizator
Cel mai recent răspuns: serbanmaria1 , utilizator 13:10, 16 Decembrie 2015
Ong-ul poate sa faca sponsorizari din veniturile sale, indiferent de provenienta. Nu va ganditi la ceva limitari caci acea treaba se aplica doar societatilor comerciale platitoare de impozit pe profit.
Va multumesc pentru raspuns. Inteleg ca nu exista nici o restrictie - ca asociatie non profit pot sa sponsorizez chiar cu toate sumele intrate in asociatie si nu trebuie sa ma gindesc la plata vreunui impozit sau taxa ca urmare a acestei sponsorizari. Am inteles bine?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
serbanmaria1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare publicare carte corina.onisor corina.onisor Buna ziua. Un ONG din domeniul medical poate sponsoriza o persoana fizica sau o institutie publica care vrea sa publice o carte ? Care sunt conditiile. (vezi toată discuția)
Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)