O mare problema urgenta. Am facut toate actele necesare pentru depunerea dosarului de indemnizatie crestere copil si acum am pierdut buletinul! Toate actele necesare au seria buletinului pierdut. Cum pot proceda sa nu pierd depunerea in termen. Mentionez ca am o copie dupa buletin. Concediul postnatal l-am terminat pe 03/11/2015. Multumesc.
1. Daca aveti copie dupa cartea de identitate este posibil ca la Primarie sa va primeasca aceasta copie.
2. Daca vrea si originalul, ca sa faca confruntarea, atunci va trebui sa solicitati eliberarea urgenta a unei adeverinte de identitate valabila pana veti primi o alta carte de identitate.
3. Aveti timp 60 de zile lucratoare, de la data de 04.11.2015, sa depuneti actele pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
Multumesc pentru informatii. Am ajuns deja sa depun pentru un buletin nou. Luni e gata. Schimbarea buletinului nu afecteaza datele de la dosarul ccc. Deci cine mai pierde si e in situatia mea, se scoate buletin nou si se merge cu el, CNP-ul e baza. De cele 60 de zile nu stiau la ghiseu daca lucratoare sau nu. Ma mir ca nu stiau asta. E diferenta mare intre una si alta. Multumesc inca odata.
1. Cei de la "ghiseu" se pare ca nu au citit prevederile legale.
2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
...