avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... NOTIFICARE DE LA CORPUL EXECUTORILOR BANCARI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

NOTIFICARE DE LA CORPUL EXECUTORILOR BANCARI

S-a primit de la Corpul Executorilor Bancari o notificare in care debitorul este anuntat de anularea contractului de imprumut si i se pune in vedere ca in termen de 15 zile sa achite suma de 28552 ron intrucat a devenit exegibila, in caz contrar urmand a se incepe demersurile de executare silita. In acest caz, ce sanse sunt ca debitorul sa obtina o reesalonare a ratelor? Nu mai are loc de munca de 6 luni, acesta fiind si motivul neachitarii ratelor. In plus, acesta detine o locuinta a carui unic mostenitor este dar care nu apare inregistrata pe numele sau deoarece nu a deschis succesiunea. Credeti ca exista riscul sa isi piarda apartamentul? Executarea silita se poate desfasura in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: Florentina_A , utilizator 16:14, 29 Iulie 2009
chiar daca ati acceptat mostenirea si nu aveti garantat imprumutul cu el , treceti locuinta pe altcineva pana cand intra pe fir executorii (nu incalcati nici o lege)
sau lasati succesiunea pe mai tarziu(nu trebuie sa stie nimeni ca sunteti mostenitor)
Vai, vai, la ce experienta si-au facut bancile in ro cu debitorii, o sa relanseze creditarea la Sfantu' Asteapta si la Sfantu' Duh!
In primul rand, cum adica s-a anulat contractul de credit??? Asa ati scris...ori daca ar fi asa, dvs. ar trebui sa restituiti doar suma efectiv imprumutata, si eventual dobanda legala, nicidecum dobanda contractuala, care este de cateva ori mai mare. In acest caz fericit dar 99,999% imposibil, sumele deja achitate cu titlu de rata s-ar scadea direct din suma imprumutata, si ati avea un rest de plata mult mai mic acum.

Ce cred eu ca s-a intamplat este ca dvs. ati intarziat mai multe luni la plata ratelor si banca a declarat scadent anticipat tot creditul - adica v-a cerut sa rambursati toata suma imprumutata pe loc, si nu in termenul pe care l-ati convenit initial.
Cel mai util pentru dvs. este sa va gasiti un loc de munca si sa incercati tot posibilul sa va platiti datoria.
Neplata datoriei catre aceasta banca va face sa nu va mai puteti imprumuta de la vreo alta banca din Romania, cel putin, fiind trecut in baza de date a rau-platnicilor.
Discutii de reesalonare puteti sa purtati cu executorul bancar, dar in niciun caz nu vi se va reesalona datoria pe cativa ani etc.
Poprire se va institui in curand pe toate conturile dvs. si pe eventualele castiguri pe care le obtineti din orice sursa - salariu, pensie, somaj etc.
Daca dvs. tot nu faceti succesiunea, poate vi se face bucuria si se declara succesiunea vacanta, si va ia Statul apartamentul, ca sa nu mai fie motiv de discordie! Neacceptarea succesiunii nu este un lucru inteligent!
ptr doamna consiler : nu le mai plangeti de mila bancilor ca efectiv au subjugat populatia prin dobanzile impuse cetatenilor si parerea mea ca au castigat destul , m-as bucura enorm sa vad cateva falimente la banci , cat va exista cerere stati linistita va fi si oferta (dezghetarea creditari nu depinde de cateva credite nerambursate ) NU SE VREA DEZGHETAREA CREDITARI IN ROMANIA SI NU NUMAI
Referitor la cazul in speta sigur ptr ne plata ratelor s-a ajuns aici , eu nu am incercat sa o determin sa nu plateasca , doar am sfatuit-o sa nu accepte acele esalonari si comisioane care SUNT ENORME si care prin semnarea acelor hartii le recunoaste automat
referitor la apartament sunt atatea cai prin care poate sa ,, FENTEZE'' nu mai speriati oameni degeaba, stiti ca sunt oameni care ajung sa i-si curme viata din cauza celor ca dvs care ii sperie
din pacate dna consilier are dreptate .
neacceptarea succesiunii in termenul legal de 6 luni de la decesul defunctului , conduce la premiza ca presupusul succesor este strain de acea mostenire .
si nemaifiind alti succesori in cauza , exista posibilitatea ca succesiunea sa devina vacanta .

incercati totusi o intelegere cu banca , desi sansele sunt minimale !!

Alte discuții în legătură

Probleme cu societatea de recuperare PirauDaniela PirauDaniela Parintii mei au scos bani din banca acum 5 ani, iar din cauza ca doar unul dintre parinti a lucrat nu au mai putut plati. Cei de la Eos-Ksi au trimis somatii. ... (vezi toată discuția)
Somatie de executare silita la un credit restant de 2 ani dum974 dum974 va rog sa ma ajutati am primit o somatie de executare silita pentru un credit neachitat de 2 ani pana acum nu am mai primit instiintari desi am platit 3 ani ... (vezi toată discuția)
Executare silita fidejusor tazuu tazuu Buna ziua , Am luat pe societate o linie de credit de 55.000 lei de la Banca , avand drept fidejusor o ruda a mea. Nereusind sa platesc ratele , banca a dat ... (vezi toată discuția)