avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contracte de prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contracte de prestari servicii

buna ziua
cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service
va multumesc
Cel mai recent răspuns: petrica_90 , utilizator 13:36, 5 Ianuarie 2016
Reglementarile legale permit incheierea unui contract de prestari servicii ce poate aduce beneficii pentru ca reduc mult din contributiile platite
Se pot incheia contracte civile de prestari servicii, pentru anumite activitati, in special, cu caracter ocazional si excluzand raportul de subordonare intre prestator si beneficiarul muncii, in temeiul reglementarilor din dreptul civil si nu bazat pe Codul muncii
Conventia civila de prestari servicii poate fi incheiata pentru efectuarea unor activitati ce au caracter intamplator sau ocazional si care exclud subordonarea prestatorului fata de platitorul venitului.
In prezent, reglementarea legala a contractelor civile de prestari servicii, cunoscute in practica si sub denumirea de conventii civile, este data de art. 1.851 din Noul Cod Civil, potrivit caruia contractul de antrepriza este contractul prin care antreprenorul se obliga ca, pe riscul sau, sa execute o anumita lucrare, materiala ori intelectuala, sau sa presteze un anumit serviciu pentru beneficiar, in schimbul unui pret.
Prestarea unui serviciu, executarea unei anumite lucrari, materiale ori intelectuale se pot realiza de catre o persoana fizica neautorizata in baza art. 1.851 din Noul Cod civil.
O persoana fizica neautorizata va putea sa execute o lucrare materiala ori intelectuala sau sa presteze un serviciu in baza art. 1851 din Codul civil numai cu titlu ocazional.
Si care sunt retinerile care se fac la conventiile civile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii contabile nefertiti_g nefertiti_g Buna ziua, Pot incheia o conventie civila cu un contabil,pentru o luna, pentru semnarea si depunerea bilantului? multumesc, (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii ! rzvlaw rzvlaw Buna ziua, imi puteti spune va rog frumos: 1. Ce presupune la ora actuala un contract de prestari servicii si ce obligatii impune ? 2. Sub ... (vezi toată discuția)