avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Onorariu avocat pt partaj voluntar in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Onorariu avocat pt partaj voluntar in instanta?

Cat imi poate cere un avocat pt un partaj voluntar in instanta care nu se poate face la notar din cauza birocratiei si a legilor tampite? (primaria nu ne-a dat certificat de urbanism deoarece din terenul impartit in doua rezulta doua parcele sub 150 m.p. adica ambele neconstruibile) Noi nu vream sa constuim nimik, este deja o casa construita cu intrari separate deci presupun ca e impartibila in natura, am intrebat notarul si a zis ca nu ne poate face partaj fara certif de urbanism, sa ne ducem in instanta. Avem cadastru, intrabularea si schita de dezmembrare, deci stim deja cum se va imparti terenul + casa. Vreau un avocat care sa isi dea interesul pt ca nu vreau sa ma trezesc cu surprize de genu ca voi fi obligata sa vand celeilalte parti jumatatea mea, mentionez ca eu sunt "reclamantul", dar nu stiu ce poate hotari judecatorul, de aceea am nevoie de un avocat - cam cat cere un avocat pt asa ceva, va rog frumos sa imi spuneti si mie o suma maxima aproximativa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:38, 26 Iulie 2009
In cazul in care exista deja o intelegere intre parti (tranzactie) in ceea ce priveste modul de impartire, instanta nu poate decide altceva. Va pronunta o hotarare prin care se ia act de aceasta tranzactie.
In ceea ce priveste avocatul.. depinde de la caz la caz... de la judet la judet. Este un proces simplu care se poate finaliza la primul termen... onorariul ar trebui sa reflecte acest lucru.
Fiecare avocat isi stabileste propriul onorariu. Asa ca, luati legatura cu un avocat din zona dumneavoastra si discutati, prezentatii actele si acesta va sfatuieste cu ceea ce este de facut si va spune si care este onorariul.
Daca nu sunteti multumit de onorariul; cerut de acesta , puteti sa cautati un alt avocat.
Daca se va face o tranzactie nu va cere mult avocatul.Toata treaba este sa se poata face tranzactia si aceasta sa fie bine redactata.
Veti plati redactarea tranzactiei si reprezentarea la un termen de judecata.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat partaj (iesire din indiviziune) in care partile sunt de acord? simoneangel simoneangel Care este onorariul unui avocat pt partaj (iesire din indiviziune) in instanta? Precizez ca ambele parti suntem de acord, dar nu putem face partaj la notar din ... (vezi toată discuția)
Caz complicat :( Anomiskaracuda Anomiskaracuda Am mai scris de vreo 3-4 ori. Este vorba de un teren de 260 m .p. ce trebuie impartit pe jumatate + casa. O jumatate eu si sora mea iar cealalta jumatate ... (vezi toată discuția)
Ajutor, sunt disperata! Anomiskaracuda Anomiskaracuda Cum se poate imparti un teren de 260 metri patrati plus casa in doua? Cadastristul ne-a facut schita de dezmembrare , dar primaria nu ne-a dat certificatul de ... (vezi toată discuția)