avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit apartament
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit apartament

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie cu privire la impozitul pe apartament 2016: am un apartament (impozitul este platit pana acum 50% sotul, 50% sotia) care a fost declarat si ca sediu pentru PFA. Mentionez faptul ca nu deduc nicio cheltuiala cu apartamentul pe PFA. In acest caz apartamentul este doar rezidential sau mixt?Am tot urmarit pe forumuri sau in norme acest subiect dar nu este clar pe nicaieri: am citit ca daca nu deduci nimic din cheltuielile cu apartamentul apartamentul este doar rezidential si in alta parte ca daca desfasori activitate economica este nerezidentiala. Tocmai din acest motiv nu imi este clar pentru ca eu nu am nicio factura cu privire la utilitatile cu apartamentul pe PFA si desfasor o activitate economica din care obtin venituri (nu sunt mari deoarece tin contabilitatea a patru firme mici).
As mai avea o intrebare: in cazul in care va trebui sa fac un contract de comodat intre mine si sotie cu privire la un spatiu pentru desfasurarea activitatii de PFA (sa tin contabilitatea unor firme) trebuie facut pe o camera intreaga sau pentru un spatiu de 5 metrii patrati cat am nevoie pentru un birou si un scaun?
Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Multumesc pt. intelegere si va doresc SARBATORI FERICITE!!!
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)
Impozit locuinta Lavinia63 Lavinia63 Buna seara. Sunt psiholog iar in curand doresc sa imi deschid cabinet individual si am nevoie de sediu profesional. Fiind la inceput, cel mai simplu este sa ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de comodat pentru reducere impozit pe imobil ContSters94013 ContSters94013 Buna ziua, SRL-ul meu are sediul social in casa parintilor mei, iar in contractul de comodat pe care l-am facut in timpul infiintarii firmei, suprafata ... (vezi toată discuția)