avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Control ANAF
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Control ANAF

Buna seara ,in urma unui control ANAF ( nu la firma ,s-a venit cu procesul verbal gata facut ) ni s-a adus la cunostinta ca datoram statului diferenta impozit profit / majorari impozit profit /penalitati /diferenta tva / majorari de intarziere tva ,in valoare totala de aprox 209400 lei.Aceste probleme le avem din cauza ca unele societati de la care s-a luat marfa nu si-au platit tva si atunci statul s-a intors impotriva noastra cu suma respectiva.Noi avem totul inregistrat in contabilitate dar declartia 394 nu corespunde cu a firmelor respective .Intrebarea mea este ,in cat timp putem face contestatie la ANAF ( aducand probele respective ) sau trebuie sa-i dam direct in judecata si la fel in cat timp sa ne incadram de la data inscrisa pe procesul verbal.Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Elisabeta Pora , Contabil 00:29, 23 Decembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Codului de procedura fiscala inca in vigoare, potrivit art 207 alin (1) termenul de depunere a contestaţiei este de 30 de zile de la data comunicării actului administrativ fiscal, sub sancţiunea decăderii acestuia, insa, avand in vedere faptul ca ar fi trebuit ca in actul administrativ trimis, sa va mentioneze acest termen (potrivit art 43 alin 2 lit i) puteti depune contestatia in termen de 3 luni potrivit art 207 alin (4) CPF, citez, din ambele articole

Art 43 Conţinutul şi motivarea actului administrativ fiscal
(2) Actul administrativ fiscal emis pe suport hârtie cuprinde următoarele elemente:
...
i) posibilitatea de a fi contestat, termenul de depunere a contestaţiei şi organul fiscal la care se depune contestaţia;

Art 207 alin (4) Dacă actul administrativ fiscal nu conţine elementele prevăzute la art. 43 alin. (2) lit. i), contestaţia poate fi depusă, în termen de 3 luni de la data comunicării actului administrativ fiscal, la organul fiscal emitent al actului administrativ atacat.


P.S. Incepand cu 01.01.2016 termenul de depunere a contestatiei este de 45 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare raport de inspectie fiscala myfloweris myfloweris Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra: Daca s-a incheiat un proces verbal de inspectie fiscala avand ca obiect stabilirea sumei datorate la stat ca si ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati valentinaadriana valentinaadriana am avut control de fond si a gasit in registru o incasare trecuta la plati. am platit regularizari si amenda. verificand registrul dupa ce mi l-a dat am ... (vezi toată discuția)