avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Denumire firma protejata la OSIM
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Denumire firma protejata la OSIM

Buna ziua,
Va solicit un sfat autorizat in domeniu,in cazul meu.
In 28.08.2014 am infiintat un SRL-D ca urmare a abrogarii limitei de varsta de 35 de ani,eu avand la data respectiva 51 de ani,prin depunerea actelor necesare la Registrul Comertului Ploiesti,institutie care emite acte oficiale verificate conform legilor in vigoare prin care nu se poate inmatricula 2(doua) firme cu acelasi nume.
Din 29.08.2014 am primit certificat de inmatriculare ,emis de organele competente ale statului ,prin care am functionat ,zic eu legal,pina in data de 09.12.2015 cand am fost notificat de o casa de avocatura ca folosesc fara a avea drept un nume care are inregistrare la OSIM ROMANIA din data de 01.06.2010 ,cu somatia ca daca nu imi schimb denumirea in 15 zile voi fi actionat in judecata pentru daune!!!
Cu respectiva somatie m-am dus la Registrul Comertului Ploiesti ,angajatii ei ,mi-au comunicat ca trebuie sa platesc taxe de schimbare de nume,fapt care pe mine m-a frapat,pentru ca nu eu vreau schimbarea denumiri firmei ci respectiva firma care a platit la OSIM dreptul intelectual asupra denumirii pentru 10 ani,lucru necunoscut de Registrul Comertului din Ploiesti?!?
Consider ca eu nu am nicio vina pentru eroarea facuta de angajatii statului care nu au verificat prin canale specifice existenta altei firme ,cu drept intelectual de folosinta a denumirii inregistrate la OSIM!
Astept sfatul dvs competent pentru a remedia aceasta situatie neprevazuta in statutul Registrului Comertului !!!!!:O

Alte discuții în legătură

Rezervare denumire firma amrita950 amrita950 Buna ziua, 1. La rezervarea denumirii firmei este necesar ca cererea sa fie insotita si de alte documente? Pe cererea standard am observat ca exista o ... (vezi toată discuția)
Nume magazin ContSters142582 ContSters142582 sunt intreprindere individuala si am deschis magazin de haine.as dori sa pun un nume magazinului dar nu stiu cum sa procedez,de unde se obtine aviz pentru ... (vezi toată discuția)
Litigiu marca inregistrata vs nume comercial eduardjs eduardjs Salutare. Acum jumatate de an am inregistrat FLX SRL cu obiect de activitate principal CAEN 6202. Adineauri am primit o scrisoare de la litigations @ ... (vezi toată discuția)