avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA - Cod CAEN 6201 - facturare client non-UE 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA - Cod CAEN 6201 - facturare client non-UE 2016

Buna ziua,

La momentul actual sunt PFA in sistem real(cod CAEN 6201). Ar urma sa inchei un contract de dezvoltare soft cu o firma din afara UE(Canada). Am tot cautat pe net si nu prea am inteles care va fi nivelul de impozitare in 2016(conform articolului asta [ link extern ] %).

Ma poate lamuri cineva:

1) daca eu facturez sa spunem 1000 euro/luna care sunt contributiile lunare?(cat % din cei 1000 euro sunt contributiile)
2)Care este suma in RON de la care trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA?

Va multumesc anticipat,
Radu
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:15, 26 Decembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca scrieti ca deja sunteti inregistrat ca pfa in sistem real, in acest caz stiti ca in timpul anului platiti impozitul pe venit 16% si contributia la sanatate 5,5% trimestrial (pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru) calculate la un venit estimativ anual iar apoi anul urmator, cand veti depune declaratia 200 cu situatia concret realizata, se va face regularizarea cu ce ati platit in timpul anului si daca e cazul platiti suplimentar sau vi se restituie.
In plus fata de cele doua, mai veti plati si contributie la pensie. Cititi www.avocatnet.ro/content/art...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozitarea se face pe an calendaristic. Din veniturile obtinute se scad cheltuielile deductibile si ce ramane se impoziteaza: 16% impozit + 5.5% C.A.S.S. + 10.5% C.A.S = 32%.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a deveni platitor de T.V.A. plafonul este de 220.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cea mai buna forma legala de organizare pt impozite cat mai mici mariusa34 mariusa34 Buna ziua, In urma noilor reglamentari pt PFA, doresc sa inchid PFA-ul si sa deschid un SRL. Imi puteti confirma va rog rezultatele documentarii ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale pentru pfa ContSters237549 ContSters237549 Vreau sa ma inregistrez ca persoana fizica autorizata cu activitate principala cod CAEN 6201 - activitati de realizare software la comanda . Pentru acest cod ... (vezi toată discuția)
Plafon sanatate pfa ramoilis ramoilis Buna! Exista un plafon maxim la care se aplica contributia de sanatate 5,5% pentru PFA? (vezi toată discuția)