avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cuantum pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cuantum pensie de invaliditate

Am 55 de ani siam fost diagnosticat cu endocardita , boala in urma careia am fost nevoit sa fac doua operatii: 1.splenectomie(eliminarea splinei),2. inlocuire valva mitrala si doua by-passuri.In urma acestor interventii am acumulat 320 zile de concediu medical si s-a intocmit referat pentru pensionare. Care ar fi valoarea pensiei avand invedere ca am 30 de ani vechime si un salar brut de 5000lei
Cel mai recent răspuns: gherghelmariana , utilizator 21:24, 28 Decembrie 2015
Nu se cunoaste gradul de invaliditate si data intrarii in plata a pensiei de invaliditate.
Gradul de invaliditate II, data intrarii in plata pensiei de invaliditate 1 feb 2016
Va pot doar aproxima:
Daca in ultima perioada ati avut salariul brut de 5000 de lei asta inseamna aproximativ 2 puncte
Voi merge pe ideia ca in toti cei 30 de ani ati avut doua salarii medii pe economie.
30 de ani x 2(puncte) = 60 de puncte
60 + 4 puncte pentru contributia la fondul pentru pensia suplimentara = 64 de puncte
64 + 2,75 puncte pentru stagiul potential = 66,75 pucte
66,75: 35(stagiul complet) = 1,90714 punctaj mediu anual
1,90714 x 109%(indice de corectie) = 2,07878 punctaj mediu anual
2,07878 x 871,7(valoarea punctului de pensie) = 1813 de lei pensie.
Precizari:
Este doar o aproximare
Eu nu stiu daca toata perioada de 30 de ani ati realizat cate 2 puncte.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate gr2 spatarofe spatarofe -ma numesc OFELIA SPATAR, SUNT NASCUTA IN 25.09.1965,AM 33 DE ANI DE ACTIVITATE , AM RAMAS IN PENSIE DE INVALIDITATE GRADUL 2,INCEPAND CU DATA DE ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei dupa o perioada de pensie de invaliditate lizyca1961 lizyca1961 buna ziua sunt nascuta in 03.12.1961 am iesit in pensie de invaliditate in 2011 cu un stagiu de cotizare de 30 ani 4 luni 23 zile,si un stagiu potential ... (vezi toată discuția)
Punctaj mediu anual arhip gabriel bebe arhip gabriel bebe Care trebuie sa fie salariul minim pe care trebuie sa-l am astazi pe statul de plata asfel incat in urma platirii de catre angajator a ... (vezi toată discuția)