Sonyaa a scris:
Buna seara si multumesc pentru raspunsuri. Este bine de stiut tot ceea ce mi ati spus. Zilele astea cam aceleasi lucruri le am vorbit cu mai multe persoane *apropiate* ...si astazi am avut supriza sa primesc 500 de lei prin posta de la sora lui,cu titlu de pensie alimentara. Totodata am auzit ca fostul meu sot,sfatuit de cineva bineinteles,se gandeste sa mi trimita de acum incolo cate o oarecare suma de bani ...*atat cat poate*,cam o data la 3 luni astfel incat sa nu i pot face plangere. Ma obosesc foarte tare toate astea...se poarta de parca am fii cei mai mari dusmani..
cu aceeasi situatie ma confrunt si eu...fostul sot are de platit pensie alimentara din febr.2015;pana acum sunt 11luni din care pot spune ca a achitat 3luni. Ultimii banii primiti de la el au fost in octombrie si de atunci nimic altceva; astept pana la sfarsitul acestei luni si apoi am sa merg la politie sa-i fac reclamatie. Cum prostul nu e atat de prost, este foarte posibil ca in zilele viitoare sa mai trimita niste bani...nu de alta,dar stie foarte bine cum sta treaba cu cele 3luni consecutive.
personal sunt foarte "incantata" de legile noastre...in urma divortului, pe hartie avem aceleasi drepturi si obligatii, insa in cele mai multe cazuri mamele sunt singurele care trag cu toate....iar pe langa asta, trebuie sa avem o rabdare de fier.
Sonya, din ce am inteles tu astepti sa-ti vina hotarea definitiva de la divort? trebuie mers la judecatorie dupa ea. Si eu am asteptat la fel...dupa termenul de 30zile pt apel am sperat ca o voi primi prin posta; m-am dus la judecatorie si am intrebat de ea si am fost anuntata ca nu trebuia sa mai primesc nimic prin posta; am facut o cerere pt a mi se elibera doua copii legalizate ale hotararii (atatea copii am cerut eu), am platit taxa de legalizare si m-am reintors pt a le ridica