avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... perioada legala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

perioada legala

Calculaţi perioada legală de concepţie a unui copil născut pe data de 20 iulie 2014. Mama copilului s-a căsătorit pe data de 1 martie 2014
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:58, 28 Decembrie 2015
Ce contează când s-a căsătorit? Adică ce are concepția cu căsătoria?
Răspunsul îl găsiți în codul civil.
Art. 412
Timpul legal al concepţiunii
(1) Intervalul de timp cuprins între a trei suta şi a o sută optzecea zi dinaintea naşterii copilului este timpul legal al concepţiunii. El se calculează zi cu zi.
(2) Prin mijloace de probă ştiinţifice se poate face dovada concepţiunii copilului într-o anumită perioadă din intervalul de timp prevăzut la alin. (1) sau chiar în afara acestui interval.

Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada legala de conceptie! alexsisco alexsisco Cine imi spune care este perioada legală de concepţie a unui copil născut pe data de 20 iulie 2014. Mama copilului s-a căsătorit pe data de 1 martie 2014 . (vezi toată discuția)
Timpul legal de conceptie Lucian27 Lucian27 M-am nascut la 03.05. 1945,care ar fi perioada de conceptie legala. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Sunt curios -paternitate copil nascut in casatorie mihaistanila mihaistanila sunt in concubinaj cu o fata casatorita si este insarcinata daca pastreaza copilu pot sa il trec pe numele meu ? (vezi toată discuția)