avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa moartea fostului sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa moartea fostului sot

Am fost casatorita 33 de ani cu fostul sot (1977-2010). Am facut 2 copii, o casa, o masina. Dupa 33 de ani am divortat de el in 2010 pentru alcoolism si violenta domestica. El a luat absolut totul din casa, mobila, electrocasnice (aragaz, masina de spala automata, frigider si congelator, 3 aspiratoare din care unul care spala covoare, elctronice, un calculator, cuptor cu microunde, roboti de bucatarie, vesela oale si tot ce tine de bucatarie, televizor, inclusiv masina auto, iar noi doi am impartit doar vanzarea apartamentului. El s-a mutat la Jimbolia, eu am ramas in Bucuresti. In 2014 s-a recasatorit cu o femeie in varsta de 47 de ani (el avand 59 de ani). Acea femeie are 3 copii. De 1 an de zile din cauza alcoolului el a facut o ciroza.
Intrebare: daca se intampla ca fostul sot sa moara, cine are drept de mostenire la tot ce ramane dupa moartea lui ( avand in vedere ca acea femeie nu a contribuit cu absolut nimic in acel apartament, el fiind din banii nostrii pana la data despartirii.) Ea a venit in acel apartament am inteles dupa ce s-au cunoscut doar 3 luni (si dupa care s-au cununat).Copii facut cu mine (fosta sotie) sau/si actuala sotie cu copii ei.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 02:29, 2 Ianuarie 2016
Mostenitori sunt copii dvs si actuala sotie.

Copii actualei soti isi vor mosteni mama.
Femeia va mosteni 1/4, iar copiii dvs vor imparti 3/4.
Ce ziceti dvs ca a luat, veti putea imparti, jumatate din acele bunuri sau jumatate din valoarea lor sunt ale dvs, asa ca veti putea pretinde si dvs o suma de bani.
Chiar daca au doar 1 an de la casatorie?
Va multumesc. La multi ani si sa aveti un an bun.
Nu contează deloc cat timp au fost căsătoriți, îl mosteneste și dacă deceda ieșind de la starea civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj 2011 dragomirelena78 dragomirelena78 Am divortat pe 5.11.2011.Am cazut de acord sa vindem apartamentul de 3 camere si am impartit banii.In ceea ce priveste toata aparatura electronica frigider, ... (vezi toată discuția)
Executare silita asupra bunurilor Angelsy Angelsy Am divortat de fostul sot, la notar si am facut o intelegere, prin care ma angajam sa-l despagubesc cu o anumita suma de bani. I-am dat o parte din bani in ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort popescuelena77 popescuelena77 Am divortat in 5.11.2010.Apartamentul facut impreuna cu fostul sot l-am vandut anul trecut in luna mai 2011. Fostul sot a plecat la Jimbolia cu toate ... (vezi toată discuția)