avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesiune contract de locatiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesiune contract de locatiune?

Buna seara.
Un spatiu comercial s-a adjudecat prin licitatie publica incheindu-se un contract de locatiune cu locatarul x pe o perioada de 3 ani.
La clauzele de incetare a contractului este prevazut ca acesta inceteaza in cazul cesionarii drepturilor si obligatiilor sale prevazute fara acordul expres al locatarului.
De asemenea contractul se completeaza cu dispozitiile Codului Civil.
In speta locatarul x cere in scris locatorului aprobararea cesiunii contractului societatii y, iar locatorul aproba cererea, astfel incat incheie un nou contract cu societatea y in aceleasi conditii pentru perioada ramasa de 1 an , la implinirea careia se va organiza o noua licitatie.
Exista ceva in neregula cu aceasta procedura? trebuia scos spatiul la licitatie daca s-a incheiat nou contract???
multumesc

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:26, 30 Decembrie 2015
Dpdv al Codului civil, operatiunea juridica este corecta, cesiunea contractului de locatiune fiind permisa. Nu stim insa ce statut juridic au partile contractului, mai cu seama locatorul si nici daca acel contract s-a incheiat in baza unor legi speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii inchiriere spatiu comercial gillu gillu Buna ziua. In baza unui contract de concesiune societatea noastra administreaza terenuri domeniul public cu constructiile aferente, constructii pe care le ... (vezi toată discuția)
Urgent - probleme legate de contractul de cesiune caroelg caroelg Daca, in cazul unui contract de locatiune, locatarul (chiriasul) doreste sa cesioneze contractul, iar locatorul este de acord, cum trebuie procedat (ce acte ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)