avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solicitare copie CCM + instiintari semnate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solicitare copie CCM + instiintari semnate

Buna ziua,

Va rog sa îmi spuneți dacă angajatorul este obligat în vreun fel sa îmi pună la dispoziție o copie după contractul colectiv de munca și după toate înștiințările semnate (înștiințări cu caracter restrictiv, privitoare la folosirea numelui firmei în spațiul online, la folosirea telefonului mobil personal, etc.).

Menționez ca aceste înștiințări au fost semnate de toți angajații, dar nu ni s-a pus o copie la dispoziție. Sunt în situația în care am nevoie sa știu ce "restricții" am (deoarece au fost destul de multe) și doresc sa fac o solicitare scrisa în acest sens pentru a primi o copie.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 3 Ianuarie 2016
Cred ca astfel de restrictii sunt stipulate in reg.intern si nu in ccm.
Buna ziua,

Da, aveți dreptate. Nu m-am exprimat corect: vroiam sa întreb dacă cele doua tipuri de documente (CCM pe de o parte și înștiințările pe de alta parte), separate unele de celelalte, pot fi solicitate angajatorului.

Mulțumesc.
Da, pot fi solicitate angajatorului.
Bună ziua,

Netransmiterea lor de către angajator poate face obiectul unei sesizări la ITM?

Mulțumesc.
Chiar daca ati face sesizare la ITM, aceasta institutie nu are cum sa sanctioneze refuzul angajatorului de a va pune la dispozitie copii de pe aceste acte si nici nu-l poate oblga sa faca asa ceva.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, care sunt motivele/ situatiile in care itm-ul initiaza ... HRBP HRBP Buna ziua, Care sunt motivele/ situatiile in care ITM-ul initiaza un control? Exista specificat in lege? ( de ex. sesizari/ reclamatii, autosesizari, campanii ... (vezi toată discuția)
R.o.i si c.c.m sutacostel sutacostel AM CERUT ANGAJATORULUI SA-MI DEA REGULAMENTUL DE ORDINE SI CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA PENTRU A LE CITI, IN INTERIORUL SOCI- ETATI, ACESTA A REFUZAT SA MI ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv costel58 costel58 As dori sa stiu de unde si cum se poate obtine o copie dupa contractul colectiv de munca pe unitate, in situatia in care acesta nu poate fi obtinut de la ... (vezi toată discuția)