avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... redeschidere proces judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

redeschidere proces judecat

Buna seara!

pe scurt , intrebarea este urmatoarea: se poate redeschide un proces care are si o sentinta civila definitiva , insa la chemarea initiala in judecata, instanta a fost indusa in eroare, in fapt invocandu-se un contract de mandat, contract care era nul de fapt, deoarece nu era incheiat cu respectarea legii? exista in acest caz ,,puterea lucrului judecat"?
Cel mai recent răspuns: alcormona , utilizator 09:14, 9 Ianuarie 2016
Din pacate da, exista autoritate de lucru judecat in cauza si nu veti mai putea introduce o noua actiune cu aceleasi parti, obiect si cauza. Problema nulitatii/anularii contractului ar fi trebuit dezbatuta in cadrul acelui proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate contract de munca dana manea dana manea am angajat o persoana. dupa catva timp am constatat ca nu a fost valabil contractul incheiat. s-a emis o dispozitie de anulare a contractului. dispozita ... (vezi toată discuția)
Depunere cerere de intervenţie într-un dosar elenagabi elenagabi Buna ziua, vă rog mult să mă ajutaţi cu un răspuns la următoarea întrebare. O persoană a dat în judecată Comisia locală şi Comisia judeţeană de ... (vezi toată discuția)
Modificarea sau anularea unei sentinte-decizie definitiva SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt proprietarul unui imobil format din doua apartamente cu teren aferent . In urma cu cinci ... (vezi toată discuția)