avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul salar

Buna ziua .
Va rog sa-mi spuneti cum se stabileste salariul de incadrare in urma concursului pentru functionar public , consilier asistent cu o vechime in munca de 16 ani. Mentionez ca sunt angajata incepand cu 1ianuarie2016, la o primarie intr-o comuna de gradul 2
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 5 Ianuarie 2016
OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016
Art. 4.
(1) În anul 2016, pentru personalul nou-încadrat pe funcții, pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, precum și pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcțiile similare din instituția/autoritatea publică în care acesta este încadrat sau din instituțiile subordonate acestora, în cazul în care nu există o funcție similară în plată.
(2) Prin nivel de salarizare în plată pentru funcțiile similare se înțelege același cuantum al salariului de bază cu cel al salariaților având aceeași funcție, în care au fost incluse, după data de 31 decembrie 2009, sumele aferente salariului de încadrare, precum și sumele aferente sporurilor de care au beneficiat înainte de această dată, dacă salariatul angajat, numit sau promovat îndeplinește aceleași condiții de studii - medii, superioare, postuniversitare, doctorale -, de vechime și își desfășoară activitatea în aceleași condiții, specifice locului de muncă la data angajării sau promovării.
(3) Pentru funcționarii publici care se transferă, sunt redistribuiți din corpul funcționarilor publici sau sunt reintegrați în funcție, potrivit legii, în cursul anului 2016, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcțiile similare din instituția/autoritatea publică în care acesta este încadrat sau din instituțiile subordonate acestora, în cazul în care nu există o funcție similară în plată în instituția în care este încadrat.
(4) În cazul funcționarilor publici nou-încadrați sau promovați, nivelul de salarizare în plată pentru funcțiile similare este cel corespunzător treptei 3 de salarizare utilizate în anul 2010.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare functionari publici martin77 martin77 Un functionar public care promoveaza de pe inspector principal pe inspector superior, cum va fi platit, cf OUG 83/2014? VARIANTA 1(Caz in care va fi platiti ... (vezi toată discuția)
Expirare contract colectiv de munca Patr Patr Buna ziua!întrebarea mea....daca unei institutii publice i s.a expirat CCM, in cazul unor posturi scoase la concurs, unde vor candida persoane cu experienta ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici klaudya1974 klaudya1974 In conditiile legislatiei in vigoare, care este salariul unui functionar public de executie din cadrul unei primarii,cu vechime 10 ani, care promoveaza de la ... (vezi toată discuția)