avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Banii pe concediu dupa demisie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Banii pe concediu dupa demisie?

daca mi-am dat demisia mai beneficiez de banii de concediu?
avand in vedere ca din februarie angajata pana pe 29 decembrie nu am primit nici o zi de concediu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 18 Ianuarie 2016
MULTUMESC DE RASPUNS ,DECI NU AM GRESIT CA MI-AM CERUT DREPTUL LA BANII PE CONCEDIU.
Nu ati gresit deloc.
In cat timp de la incetarea contractului de munca ar trebui sa primesc banii de concediu?
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

In speta, compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate trebuie sa fie achitata la data stabilita in contractul individual de munca pentru plata salariului aferent lunii in care a incetat c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie, plata zile concediu mctzoana mctzoana Daca am lucrat 5 luni la o firma, apoi mi-am depus demisia, firma este obligata sa-mi plateasca zilele de concediu aferente perioadei lucrate? Multumesc! (vezi toată discuția)
Nelamurire szivi64 szivi64 Am lucrat la o firma o luna si jumatate si cand am primit fluturasul am vazut ca nu mi sa calculat concediu de odihna pe perioada lucrata,oare nu am avut ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna viorel1957 viorel1957 am incheiat un contract de munca pe perioada determinata (9 luni) si cu fractie de norma (max 126 ore pe luna). In contract se stipuleaza dreptul la concediu ... (vezi toată discuția)