avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare donatii in bani primite prin Paypal de o ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare donatii in bani primite prin Paypal de o persoana fizica

Buna seara!

Daca am un site ca persoana fizica si vizitatorii au posibilitatea de a dona dand click pe un buton si fiind redirectionati catre o pagina Paypal sumele astfel primite sunt supuse impozitarii?

Din consultarea Codului Fiscal 2016 ( Legea nr. 227/2015 actualizata prin OUG 57 din 9 decembrie 2015 ) intelegerea mea este ca nu insa vreau sa fiu sigur.
[ link extern ]

"ART. 62 - Venituri neimpozabile
În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
p) sumele sau bunurile, inclusiv titluri de valoare şi aur financiar, primite cu titlu de moştenire ori donaţie[...]"

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua este legal sa primesc o donatie de bani din strainatate ... vifaur vifaur buna ziua este legal sa primesc o donatie de bani din strainatate cu act de donatie as dori sa stiu daca trebuie sa platesc ceva la stat multumesc mult (vezi toată discuția)
Impozit pe venit pe ajutor financiar de la copil oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua, As dori sa stiu daca sumele in valuta intrate lunar in cont bancar (aprox. 100-200 euro),reprezentand ajutor financiar de la copil care lucreaza ... (vezi toată discuția)
Impozitarea unui venit provenit din donatie (2) ancamuraru ancamuraru Trebuie facute demersuri speciale? Trebuie completate formulare speciale sau e suficient sa intutulez tranzactia ca \"donatie\". (vezi toată discuția)