avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit pe ajutor financiar de la copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit pe ajutor financiar de la copil

Buna ziua,
As dori sa stiu daca sumele in valuta intrate lunar in cont bancar (aprox. 100-200 euro),reprezentand ajutor financiar de la copil care lucreaza in afara tarii,sunt considerate venituri neimpozabile.
O zi buna va doresc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:05, 8 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 62 - Venituri neimpozabile

În înțelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:

p) sumele sau bunurile, inclusiv titluri de valoare și aur financiar, primite cu titlu de moștenire ori donație. Pentru proprietățile imobiliare, în cazul moștenirilor și donațiilor se aplică reglementările prevăzute la art. 111 alin. (2) și (3);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea unui venit provenit din donatie (2) ancamuraru ancamuraru Trebuie facute demersuri speciale? Trebuie completate formulare speciale sau e suficient sa intutulez tranzactia ca \"donatie\". (vezi toată discuția)
Buna ziua este legal sa primesc o donatie de bani din strainatate ... vifaur vifaur buna ziua este legal sa primesc o donatie de bani din strainatate cu act de donatie as dori sa stiu daca trebuie sa platesc ceva la stat multumesc mult (vezi toată discuția)
Impozitul catre stat in cazul mostenirii titlurilor tezaur VSim VSim Buna ziua As dori sa stiu care este impozitul catre stat in cazul mostenirii titlurilor Tezaur. Multumesc (vezi toată discuția)